sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Key lime pie (limepiirakka)


Amerikkalainen Key lime pie on Floridasta kotoisin makean kirpeä limepiirakka, joka sopii erinomaisesti kevääseen. Piirakan maku on ”ristiriitainen”, sillä toisaalta se on liian makea mutta toisaalta todella hyvä. Jos haluaa piirakasta kirpeämmän, voi limen mehua lisätä täytteeseen oman maun mukaan.



Ainekset
200 g Digestive keksejä
100 g voita

Täyte
5 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
¾-1 dl limen mehua (n. 3 limeä) tai oman maun mukaan
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle ja koristeluun
1 ½ dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
Limen viipaleita



Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä reunoille leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen sekaan. Levitä seos vuokaan ja painele lusikalla tasaiseksi vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Paista pohja uunin keskiosassa 175 asteessa 6-8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte. Erottele keltuaiset valkuaisista. Purista limeistä mehu. Vaahdota keltuaiset vaaleaksi ”vaahdoksi”. Sekoita vaahdon joukkoon kondensoitu maito, limen mehu ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna ensin jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Irrota piirakka vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahtoa piirakan reunoille ja koristele keskustaa limen viipaleilla.

1 kommentti: