lauantai 8. joulukuuta 2012

Terveelliset herkkupallerot


Superruokia maahantuova CocoVi haastoi ruoka- ja leivontabloggaajat kokkaamaan terveellistä, mutta maukasta ruokaa ja hyödyntämään siinä erilaisia superruokia. Kilpailuun osallistuville lähetettiin CocoVin raaka-ainepaketti, joka sisälsi goji-marjoja, kylmäpuristettua kookosöljyä, kaakaonibsejä ja Kalaharin suolaa. Kisan tarkoituksena oli kokata maukas, mutta terveellinen välipala tai jälkiruoka käyttäen annoksessa vähintään kahta paketin raaka-ainetta.

Kilpailuun osallistuneet reseptit julkaistaan CocoVin facebook-sivuilla, jossa kävijät voivat äänestää suosikkiaan. Palkinnoksi neljä parasta pääsee kokkaamaan Henri Alénin johdolla hänen Muru-ravintolaansa Helsingissä. Viime viikon sairastelun takia en itse valitettavasti ehtinyt kokeilla tuotteita ja kehitellä ohjetta kilpailuun määräaikaan mennessä..:(

Superruoka vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta aiheelta! Kuten jo ehkä nimestä voi päätellä, niin superruoat sisältävät poikkeuksellisen suuria määriä kehomme toiminnalle tärkeitä ravinteita. Wikipedian mukaan superruoat ovat yleensä ”tavallisen ruoan ja lääkinnällisempien yrttien välimaastoon asettuvia, luonnonmukaisesti tuotettuja ruokia, joilla on vahva kulttuurihistoria ja poikkeuksellisen korkea sekä monipuolinen ravinnepitoisuus. Superruoka sisältää luonnon raaka-aineita, jotka ovat varastoineet itseensä mm. mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja.”
 
Netistä löytyy paljon herkullisen tuntuisia superruokaohjeita joita olisi kiva kokeilla! Jouluksi voi esim. tavallisten kookospallojen sijaan, tehdä hieman terveellisempiä palleroita joihin ei tule lainkaan sokeria eikä voita!:) Ohje on tehty useamman eri reseptin pohjalta.

 
15 kpl
Ainekset
1 dl Goji -marjoja
10 tuoretta taatelia
125 g cashew -pähkinöitä
½ dl kookoshiutaleita
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
Pinnalle
kookoshiutaleita
tummaa kaakaojauhetta


Laita goji-marjat kylmään veteen likoamaan 15–30 minuutiksi. Poista taateleista kivet. Kaada goji-marjoista vesi. Soseuta goji-marjat ja taatelit. Jauha pähkinät. Sekoita goji-taatelisose, pähkinäjauhe, kookoshiutaleet, kaakaojauhe ja kookosöljy tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta noin 15 palloa. Pyöritä pallot kookoksessa ja/tai kaakaojauheessa.

4 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Luulin että ne on suklaata, sillä olivat niin herkullisen näköisiä, mutta ne olivatkin terveellisempi vaihtoehto :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!:) Eihän nämä toki maistuneet kotiväelle yhtä hyvin kuin tavalliset suklaiset herkut, mutta tässä kuitenkin yksi vaihtoehto jos haluaa herkutella hieman terveellisemmin!:)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavan näköisiä, mitä luulet minkä verran kyseiset pallot sisältävät energiaa (kcal)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en valitettavasti osaa ollenkaan arvioida paljonko yhdessä pallossa on energiaa..

   Poista