sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Vaniljaiset vadelmatäytekeksit


Ainekset
250 g voita
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
¾ dl Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)

Täyte
vadelmamarmeladia

Pinnalle
tomusokeria


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan vehnäjauhot ja vaniljakastikejauhe. Sekoita/vaivaa tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin noin tunniksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3-4 paksuksi levyksi. Taikinan ja kaulimen väliin suosittelen laittamaan kelmua, jottei taikina tartu kaulimeen kiinni ja ettei se repeile yhtä helposti. Ota muotilla (halk. 5-6 cm) levystä kuvioita. Tee puoleen kuvioista ikkuna pienellä muotilla. Paista keksejä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä ja levitä hieman marmeladia ikkunattomalle keksille. Paina varovasti ikkunallinen keksi päälle kanneksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

5 kommenttia:

  1. Tämä oli niin houkuttelevan näköinen ohje, että muokkasin siitä gluteenittoman &maidottoman (ohjeesihan oli jo valmiiksi ilman munaa) version ja laitoin postaukseeni linkit tänne herkullisille sivuillesi. Kuinkahan maittavia ovatkaan nämä "aidot ja alkuperäiset" täytekeksit, kun "kaikettomasta" variaatiostakin tuli todella suussasulava!

    VastaaPoista
  2. Hankala käsiteltävä tuo taikina:( Mutta lopputulos herkullinen! Entä jos lisäisin yhden munan, mitä se taikinalle tekisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikina saattaa tosiaan olla hieman hankala käsitellä. Helpottaa kuitenkin huomattavasti kun antaa taikinan levätä noin tunnin jääkaapissa ja jos käyttää kaulimen ja taikinan välissä tuorekelmua. Taikinan voi myös jakaa kahteen osaan ja kaulia ensin toinen osa ja antaa sillä aikaa toinen osa olla jääkaapissa jottei se lämpene liikaa. Toki voit lisätä taikinaan yhden kananmunan. Tällöin kekseistä ei tule yhtä murenevia.

      Poista