keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Muotoiltava ja kaulittava suklaamassa


 
Ainekset

200 g tummaa leivontasuklaata
100 g glukoosisiirappia


Paloittele suklaa kulhoon ja sulata lämpimässä vesihauteessa. Mittaa glukoosisiirappi.
 
 
Lisää glukoosisiirappi suklaasulan joukkoon samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes suklaamassa irtoaa kulhon reunoista. 

 
 
Kääri hieman jäähtynyt suklaamassa huolellisesti kelmuun ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla suklaamassa vähäksi aikaa jääkaappiin. Kauli massa levyksi ja kuorruta kakku tai tee massasta koristeita.

15 kommenttia:

 1. Suuri kiitos tästä ohjeesta. Monesti on ollut mielessä että piätisi kokeilla tehdä kaulittavaa suklaamassaa, mutta on aina tyssännyt siihen että ei ole ollut hajuakaan mitä tehdä. Nyt on hyvä ohje, laitan tämän talteen.

  VastaaPoista
 2. Toimiiko sama valkosuklaasta? Entä voiko kuorrutteella täytetyn kakun pakastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaapossun blogista minä olen löytänyt ainakin hyvän ja toimivan valkosuklaamassan ohjeen. Ohjeessa on käytetty vaaleaa siirappia eikä glukoosia, glukoosikin varmaan käy. :)

   Poista
 3. Maria: Kiva jos ohjeesta on hyötyä!:)

  Anonyymi: Olen jossain nähnyt vastaavanlaisen ohjeen, jossa oli käytetty valkosuklaata. Itse en tosin ole vielä valkosuklaalla kokeillut. En valitettavasti osaa sanoa voiko suklaamassalla kuorrutettua kakkua pakastaa ja että miten massa käyttäytyy kun kakun sulattaa.

  VastaaPoista
 4. Omistan myös samankaltaisen suklaamassan ohjeen, mutta en vielä ole sitä ehtinyt testata. Täytyykin jossain vaiheessa kaivaa tuo ohje kaapista ja testata! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva idea tehdä itse suklaamassaa. Ei ainakaan tarvitse käyttää keinotekoista massaa. Olen jo monessa blogissa törmännyt tuohon glugoosisiirappiin. Mitä se on ja mistä sitä saa? Saako ihan normi kaupasta?

  VastaaPoista
 6. Kiitos Napsu58 kommentistasi!:) Nykyään saa glukoosisiirappia myös tavan ruokakaupoista(ainakin isommista marketeista). Tässä linkki josta löytyy lisätietoa glukoosisiirapista :)

  http://www.dansukker.fi/fi/tuotteet/kaikki-tuotteet/glukoosisiirappi.aspx

  VastaaPoista
 7. Onko tämä massa miten käsiteltävää? Usein nämä suklaapohjaiset massat tuppaavat lämpenemään käsiteltäessä ja repeilevät sitten helposti. Oletko tähän massaan ikinä "vahvukkeeksi" lisännyt sokerimassaa? Rakenne paranee yleensä silloin huomattavasti. :)

  VastaaPoista
 8. Johanna: Anteeksi että vastaukseni on kestänyt!
  Mielestäni tämä massa on jopa hieman elastinen, ei ole repeillyt kun on kakkua kuorruttanut.. En ole lisännyt sokerimassaa..

  VastaaPoista
 9. Kiitos hyvästä ja helposta ohjeesta. Tämä menee kokeiluun viikonlopun isänpäiväkakkuun. Kuinkahan kovaksi kovettuu, jos tekee koristeita tästä? Pitääköhän laittaa tukia, ettei painu kasaan, kun olen tekemässä korkeaa ja kapeaa koristetta?

  VastaaPoista
 10. Kyllä mielestäni kovettuu ihan hyvin!:) En osaa sanoa tarvitseeko tukia, riippuu koristeesta ja miten korkea ja kapea koristeesta tulee..

  VastaaPoista
 11. Moikka :)
  Tein massaasi ja siitä tuli todella hyvää:)
  Kysyn kuitenkin sellaisen jutun kaikilta jotka ovat tätä tehneet: Tein tuon massan eilen päivällä ja kun se oli valmis laitoin sen jääkaappiin. Illalla otin sen pois niin se oli kivi kovaa (hyvä), joten nostin sen yöksi pöydälle katsoakseni että pysyykö se kovana, no ei pysynyt:( Joten mietin että mitä tein väärin? Pitäisikö kokeilla sitä että laittaa glukoosisiirappia vähemmän?
  Tarkoitus olisi tehdä massasta todella iso kukka. Onko olemassa mitään muuta suklaanmakuista massaa mikä jähmettyy eikä sula?

  VastaaPoista
 12. Heti kun näin ohjeen tuli pakko kokeilla olo.. mietin vain, että kuinka suureen kakkuun tuo riittää? (:

  VastaaPoista
 13. Hei! Kiitos kommentistasi ja anteeksi että vastaukseni on kestänyt. Muistelen että tällä ohjeella riittää todella pieneen kakkuun, halk. ehkä n. 12 cm..

  VastaaPoista