tiistai 22. lokakuuta 2013

Helppo omenaherkku


Flora juhlii 45 –vuotisjuhlavuottaan ensi vuonna. Pääsin Blogiringin kautta mukaan jo nyt alkavaan Floran juhlakampanjaan, kun 14 Blogiringin bloggaajaa tekevät koko perheen reseptin, joka tekee arjesta juhlaa.

Arki on monelle kiireistä ja silloin ovat helpot ja nopeat reseptit tervetulleita. Flora Kulta kasviöljyvalmiste on sen juoksevan rakenteensa vuoksi nopeaa ja vaivatonta käyttää. Voinmakuinen kasviöljyvalmiste soveltuu sekä ruoanlaittoon että leivontaan. Olen itse kokeillut Flora Kultaa alla olevan ohjeen lisäksi myös mm. pullien teossa ja varsinkin pullalevyjen voitelussa tämä tuote oli erittäin kätevää. Myös lopputulos oli makoisaa!:)

Tämä omenapaistos on ollut meidän perheen helppo suosikki jo pitkään ja Flora Kulta – kasviöljyvalmisteella tämä herkku on entistä helpompi, ohje soveltuu myös lasten leivontaan!:) Alla olevissa vaihekuvissa tyttäreni leipomassa. :)

Ainekset
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ dl Flora Kulta kasviöljyvalmistetta
½ dl kuohukermaa
½ dl vaaleaa siirappia

Täyte
5 kpl (n. 700 g) happamia ja kiinteitä omenoita
kanelia
n. 1 rkl fariinisokeria

Tarjoiluun
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta



Sekoita keskenään kaurahiutaleet, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.



 Kaada joukkoon Flora Kulta kasviöljyvalmiste.



Lisää joukkoon kuohukerma ja vaalea siirappi. Sekoita taikina tasaiseksi.



Voitele vuoka (n. 20x30 cm). Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.



Kaada omenaviipaleet vuokaan ja ripottele päälle kanelia ja fariinisokeria. Levitä päälle taikina.


Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Yhteistyössä Flora

3 kommenttia:

  1. Omena-kaurapaistos on kuulunut jo lapsuudesta asti suuriin suosikkeihin. Siihen ei kyllästy koskaan. Pelkästään jo se ihana tuoksu, mikä valmiista paistoksesta tulee...:)

    VastaaPoista
  2. Namm, tää on parasta mitä voi saada! Kokkikouluaikoina tuli ns. "syötyä kuormasta", kun tätä oli tarjolla; hyvä että koulun muut oppilaat saivat mitään, meidän luokan ahmittua etukäteen. :-D
    Asiasta keppihevoseen: mistä tuo kuvissa näkyvä i-h-a-n-a cupcake-esiliina tai kangas siihen on hankittu?? Olen ihan järjetön cupcake-fani ja tuo olisi simppeli peruskuvio. :-)
    Tykkään blogistasi, vierailen aika-ajoin ja kirjasi on hankinnan alla.
    Aurinkoista kesää toivottaa,
    Maya

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kiva kun vierailet!:) Lasten cupcake-esiliina taisi muutama vuosi sitten tulla kaupan päälle kun osti kolme voirasiaa tms..:) Mukavaa kesää sinulle!:)

      Poista