maanantai 25. toukokuuta 2015

Pienet gluteenittomat perunapizzat


Kevään ja kesän juhlia suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon myös erityisruokavaliota noudattavat. Esim. gluteenitonta ruokavaliota noudattavat eivät voi syödä vehnää, ruista, ohraa eikä näitä viljoja sisältäviä ruokia ja elintarvikkeita. Kyseisiä viljatuotteita voidaan gluteenittomassa ruokavaliossa korvata esim. riisillä, maissilla, tattarilla ja hirssillä.

Vuohelan Herkulla on jauhoja ja jauhoseoksia, kuten esim. lettujauhoja, blinijauhoseosta, suklaakakkuseosta sekä pulla- ja munkkijauhoseosta, joita voi käyttää kun leipoo gluteenittomasti. Näitä tuotteita voi tilata Vuohelan Herkun verkkokaupasta.

Minä pääsin Blogiringin kautta testaamaan Vuohelan Herkun Farina gluteenitonta pizza- ja piirakkapohjaseosta, josta tein minipizzoja.


14-16 kpl

Ainekset

Pohja
2 dl vettä
¼ pkt tuorehiivaa
3 rkl oliiviöljyä
300 g Farina pizza- ja piirakkapohjaseosta

Täyte
n. 250 g yleisperunaa
n. 1 rkl oliiviöljyä
n. ¼ tl suolaa
n. ½ tl timjamia
n. ½ tl rosmariinia
1 pieni punasipuli
n. ½ prk Créme Bonjour valkosipuli-yrtit –fraichea
juustoraastetta

Pinnalle ja koristeluun
(ranskankermaa)
tuoretta rucolaa



Tee pizzapohjat. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy sekä Farina pizza- ja piirakkapohjaseos. Sekoita tasaiseksi. Laita noin puoleksi tunniksi liinan alle kohoamaan ja tekeytymään.

Tee täyte. Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita perunaviipaleet kulhoon ja lisää sekaan oliiviöljy, suola, timjami ja rosmariini.  Sekoita ja anna maustua. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.


Leikkaa pizzataikina noin 14–16 pieneen palaan. Litistä tai kauli taikinapalat pieniksi pizzapohjiksi. Laita pohjat leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pohjien päälle Créme Bonjour –fraichea. Lisää punasipuli- sekä perunaviipaleet. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.


Paista pizzat uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Anna pizzojen hieman jäähtyä ja halutessasi valuta pinnalle hieman ranskankermaa. Koristele tuoreella rucolalla. 


Yhteistyössä

www.vuohelanherkku.fi


www.blogirinki.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti