lauantai 30. toukokuuta 2015

Pavlova



Pohja
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa

Täyte
2 ½ dl vispikermaa
100 g turkkilaista jogurttia
1 tl sitruunamehua
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle
tuoreita marjoja
tomusokeria



Erottele keltuaiset valkuaisista. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan, mieluiten teräksiseen tai lasiseen kulhoon. Valkuaisten sekaan ei saa tulla lainkaan keltuaista!

Sekoita 1 dl sokeria, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauhot.

Aloita huoneenlämpöisten valkuaisten vatkaaminen pienimmällä teholla. Lisää vähitellen tehoa. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet lisää sekaan sokeri vähitellen, pienissä erissä. Vatkauksen loppupuolella vähennä pienimmälle teholle ja lisää vaahdon sekaan pienissä erissä sokeri-vaniljasokeri-maissitärkkelyssekoitus. Kun marenki on valmis, eli kun se on paksua ja kiiltävää, lisää sekaan valkoviinietikka.

Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle pellille n. 23 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Tee keskelle syvennys. Paista marenkipohjaa uunin alatasolla 125 asteessa noin 1 h 20 minuuttia – 1 h 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pohjan kuivua ja jäähtyä uunissa.

Tee täyte sillä aikaa kun marenkipohja kypsyy uunissa. Vaahdota vispikerma ja lisää sekaan turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunamehulla, sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita täyte jääkaappiin maustumaan kunnes marenkipohja on jäähtynyt.

Täytä pavlova vasta hieman ennen tarjoilua! Irrota jäähtynyt marenkipohja leivinpaperista ja nosta varovasti esim. leveää lastaa apuna käyttäen tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle täyte ja tuoreet marjat. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti