tiistai 11. syyskuuta 2012

Puolukka-mutakakku


..ja puolukoilla jatketaan!:) Kuten olen ehkä aikaisemmin maininnut, en ole erityisemmin puolukan ystävä! Siitä syystä onkin erityisen kiva kokeilla erilaisia puolukka-ohjeita ja yrittää saada puolukoista aikaiseksi jotain josta myös itse tykkää!:) Tällä hetkellä perheemme ainoa puolukansyöjä on 8kk vanha Walesinspringerspanieli!:D
Mutakakusta on jo olemassa aika monta versiota ja tässä vielä yksi..:) Mielestäni puolukoiden ja mutakakun yhdistelmä oli oikein toimiva! Puolukat eivät sinänsä paljon kakussa maistuneet, mutta ne toivat kakkuun ”raikkaan lisän”..

Ainekset
100 g margariinia
100 g tummaa leivontasuklaata
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 dl puolukoita

Pinnalle
n. 2 ½ dl vispikermaa (+sokeria)
(hieman vaaleanpunaista pastaväriä kermavaahdon värjäämiseen)
puolukoita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija n. 20–21 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata kattilassa margariini ja lisää margariinisulan joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada vaahdon joukkoon margariini-suklaasula ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä puolukat.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Voit halutessasi myös paistaa pitempään jos haluat hieman kypsemmän kakun. Mutakakun on kuitenkin tarkoitus jäädä sisältä hieman raa’aksi. Kannattaa ottaa huomioon että myös vuoan koko ja uunin teho vaikuttavat paistoaikaan!
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ensin huoneenlämmössä. Siirrä sen jälkeen jääkaappiin ja anna olla yön yli jääkaapissa ennen kuin irrotat vuoasta.
Levitä kakun pinnalle kermavaahtoa ja ripottele päälle puolukoita. Halutessasi voit värjätä kermavaahdon vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Tarjoa.

4 kommenttia:

  1. Åååh! Jag gillar lingon i kakor och dessa två senaste recepten bara väntar på att bli prövade!
    -Linda-

    VastaaPoista
  2. Oi mikä resepti, innokas mutakakkufani täällä huokailee ihastuksesta! Monenlaista versiota olen jo ehtinyt testaamaan ja tämä puolukkainen taitaa päästä kokeiluun seuraavaksi. :)

    Niin, ja joskus täytynee myös yrittää leipoa vadelma-suklaakuppikakkuja marenkikuorrutuksella. :D Hurrrjan paljon onnea cupcake-kisan voittajalle, oli tosi kiva se RuokaPirkan juttu!

    VastaaPoista
  3. Linda, jag gillar som sagt inte lingon, men har gillat de två senaste recepten!:) Å andra sidan kanske nån kan tycka att den föregånde moussekakan är söt, men då kan man ju lägga till lite lingon eller grädde!:) Min syster tyckte däremot inte att kakan var för söt..

    Canelia, kiitos onnitteluista!:)

    VastaaPoista
  4. Tätä pitää kokeilla! Olen ekaa kertaa lukemassa, tulen toistekin. Onnea muffinikilpailun voitosta! :)
    Omaa blogianikin saa käydä kurkkaamassa!

    VastaaPoista