torstai 27. syyskuuta 2012

Omenakakku

idomenakakku
 
Pohja
Kostutus
n. 1 ¼ dl maitoa
Täyte
2 annosta suklaatäytettä
Kuorrutus ja koristeet
marsipaanin alla vaahdotettua vispikermaa (sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua)
punaista, vihreätä ja keltaista marsipaania
ruskeata kaulintamassaa
vihreätä pastaväriä



Tee kääretorttupohjat ohjeen mukaan.
Tee täyte ohjeen mukaan.
Vuoraa pyöreä kulho tuorekelmulla. Kokoa kakku. Leikkaa kulhon pohjalle pala kääretorttupohjasta, kostuta maidolla ja levitä päälle täytettä. Jatka samaan tapaan kunnes kulho on täynnä. Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Kumoa hyytynyt kakku lautaselle ja poista tuorekelmu.

Tee kakun päälle syvennys. Vaahdota vispikerma. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle.


Sekoita hieman vihreätä ja keltaista marsipaania keskenään. Yhdistä punainen ja keltavihreä marsipaani kaulimalla ne yhdeksi n. 2-3 mm paksuksi levyksi.

Nosta marsipaanilevy kakun päälle. Tasoita pinta, paina varovasti esille kakun päällä oleva syvennys ja leikkaa ylimääräinen marsipaani reunoilta pois. Muotoile ruskeasta kaulintamassasta omenan kanta. Aseta kanta kakun päällä olevaan syvennykseen. Värjää vihreä marsipaani lehden vihreäksi. Tee omenalle pari lehteä.

12 kommenttia:

  1. Oi miten ihana! Oikea syysjuhlien ykkönen!! :)

    VastaaPoista
  2. Fin tårta du gjorde till Juhani på hans födelsedag.
    Supergod var den :)

    VastaaPoista
  3. Hieno kakku!
    Tästä oli 'kanneltu' Kinuskikissan sivuille, että tämä olisi sieltä matkittu ilman mainintaa postauksessa... Resepti on kuitenkin erilainen, vaikka omenanmuoto onkin sama.

    VastaaPoista
  4. Kiitos anonyymi tiedosta!!:) Tällaisia omenakakkuja olen nähnyt useampikin, esim. täällä: http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2009/09/19/omena-kakku/
    ja täällä:
    http://bakalitenkaka-tove.blogspot.fi/2008/11/ppeltrta.html
    ja täällä:
    http://bakalitenkaka-tove.blogspot.fi/2008/12/julppel.html
    En ole (ainakaan tarkoituksella) kopioinut ketään! Itse en ole esim. käyttänyt samaa täytettä, enkä myöskään värjännyt kakkua spraylla.. Eli tekotapa on kuitenkin mielestäni aivan eri, vaikka muoto on pyöreä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoh hoijaa... miten ihmiset jaksaakaan etsimällä etsiä näitä mahdollisia kopionteja yms...

      Maailma on kakkuja täynnä, eihän sitä jokaiseen idean tai sen osan lähteeseen voi edes viitata.

      Mutta hieno kakku jokatapauksessa, aivan sama onko kopsattu sieltä, täältä vai kaupan omppulaatikosta! =)

      Poista
    2. Voi kiitos!! Tuli parempi mieli kommentistasi!!:) Harmittaa todella paljon tuommoinen, enkä olisi voinut kuvitellakaan että joku luulisi sitä kopioksi! Olenhan tietenkin nähnyt kyseisen kakun, mutta samantapaisia olen nähnyt muuallkin!:)

      Poista
  5. Nätti omenakakku! Ja mahdottoman sileän ja tasaisen pinnan olet saanut tehtyä.:)

    VastaaPoista
  6. Voi miten syötävän ihanan näköinen omena :)

    VastaaPoista
  7. Ihana kakku! Löysin blogisi Kinuskikissan kommenttiboxin perusteella ja laitoin suosikkeihini:). Mielestäni tuommoiset kopiointiväitteet on täysin naurettavia, ja kaikenlisäksi kakkusi on erilainen esim sen Kinuskikissan version kanssa. Vielä ymmärtäisi kimpaantumisen jos ohjeesi olisi pilkulleen sama, ilman linkkiä alkuperäiseen. Sympatiat ovat kyllä Sinun puolellasi, harmittaa kun tuollaisia kateellisia ihmisiä on liikkeellä, joilla ei ole muuta tekemistä kun yrittää keksiä vikoja toisista.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Kaisu!!:) Joo, todella harmillista tuollainen, mutta kiva että löysit blogini!:) Jotain positiivistakin siis tässä jutussa!:)

    VastaaPoista