sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ricotta-rahkabrownies



Brownie-taikina
200 g margariinia
200 g tummaa leivontasuklaata
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Ricotta-rahkatäyte
250 g ricottajuustoa
200 g sitruunarahkaa (Valio)
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
 
Tee brownie-taikina. Sulata kattilassa margariini ja lisää margariinisulan joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada vaahdon joukkoon margariini-suklaasula ohuena nauhana samalla sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Tee ricotta-rahkatäyte. Sekoita keskenään ricottajuusto, sitruunarahka, sokeri, vaniljasokeri ja munat.
Vuoraa n. 20x30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Levitä n. ½-2/3 brownie-taikinasta vuokaan. Kaada taikinan päälle ricotta-rahkatäyte.

Kaada täytteen päälle loput brownie-taikinasta. Sekoita varovasti veitsellä taikina ja täyte sekaisin, niin että pinnalle syntyy marmorikuvio.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35–40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen kuin leikkaat neliöiksi.
  
Ohjeen esikuvana on toiminut Tasteline -sivuston ”tigerkaksbrownie” -ohje.

10 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä!:) Juuri tänäänkin olen miettinyt mihin käyttäisin jääkaapissa olevan ricottapurkin, kun en ole koskaan aiemmin sitä käyttänyt tai maistanut. Tässä onkin nyt yksi hyvä vaihtoehto.:)

    VastaaPoista
  2. En kestä!!! Lievästi sanottuna hitusen alkaa tekemään tuommoista mieli. :)

    VastaaPoista
  3. Nämä näyttävät todella hyviltä! Olen tehnyt samantyylisiä brownieseja jossa oli tuorejuustoa mutta ricotta-rahkatäyte on vielä kokeilematta!

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia kommenteista!:) Alun perin oli minullakin tarkoitus tehdä tuorejuusto-brownieseja kuten tuossa Tastelinen ohjeessa, mutta sitten arvelin hieman soveltaa kun jääkaapissa sattui olemaan rahkaa ja ricottaa, jossa oli eräpäivä lähestymässä..:) Mielestäni näistä tuli oikein hyviä!:)

    VastaaPoista
  5. Kuola valuu! Onpa herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  6. Vaan onpas herkullisen näköinen, ihanan kostea makea herkku. Otanpa ohjeen heti talteen testattavaksi.

    VastaaPoista
  7. Sinulla on täällä vaikka mitä ihania ohjeita, jään seuraamaan.:) Tämän tyylisiä herkkuja olen joskus tehnyt zebra bars nimikkeellä, amerikkalainen ohje tottakai..:D Täytyisikin päivittää sekin ohje uuteen blogiin.:)

    VastaaPoista
  8. Minulle tuo ei maistuisi, koska käytän harvoin juustoa leivontaan.

    VastaaPoista
  9. Helsky 06.04.2013
    Hyvää oli. Olisi varmaan ollut vielä parempaa jos minulla olisi ollut sitruunrahkaa. Laitoin sen paikalle tavallisen rahkan appelsiinin puolikkaan mehun kanssa. Sokeria olisi saanut lisätä vähän enemmän. Maistui

    VastaaPoista