torstai 21. helmikuuta 2013

Omenamuffinssit (maidoton, munaton)


Minuun on totaalisesti iskenyt joku leivontavimma!;D Tällä kertaa innostuin kokeilemaan leivontaa ilman kananmunia ja maitotuotteita ja päätin tehdä muffinsseja. Parin kokeiluerän jälkeen näistä tuli mielestäni oikein hyviä!:) Muffinssien koostumuksesta ei tullut ihan samanlaista kuin tavallisissa muffinsseissa, mutta ottaen huomioon ettei näissä ole käytetty kananmunaa ollenkaan, niin olen itse ainakin näihin tyytyväinen!:) Minulla ei ole hirveästi kokemusta leivonnasta ilman kananmunia, joten jos joku kokeilee näitä, niin laittakaahan palautetta!:)

Omenanmaku ei sinänsä tule mielestäni älyttömän vahvasti esille näissä muffinsseissa. Halutessaan voi jokaiseen muffinssiin työntää vielä pari omenaviipaletta. Muffinsseja voisi myös kuorruttaa samanlaisella muruseoksella kuten näissä omenamuffinsseissa.
n. 6 kpl
Ainekset
75 g maidotonta margariinia
¾ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta                          
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ dl omenasosetta (puolikas Piltti-purkki)
¾ dl soijamaitoa
n. 1-1 ¼ dl omenaraastetta

Pinnalle
tomusokeria


Sulata margariini. Yhdistä sokeri, vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Siivilöi jauhoseos kulhoon. Sekoita joukkoon margariinisula, omenasose ja soijamaito. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää taikinaan lopuksi omenaraaste. Lusikoi taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista muffinssipellillä 200 asteessa uunin keskiosassa noin 17 minuuttia muffinssien koosta riippuen. Anna jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia: