torstai 26. syyskuuta 2013

Ihmemaan mansikkajäätelökakku


Blogiringillä käynnistyi muutama viikko sitten Satumaista leivontaa – kampanja, jonka kautta pääsin tutustumaan Pyrexin flexi twist for kids -silikonituotteisiin. Flexi twist for kids -sarjaan kuuluu mm. sirkusaiheinen muffinssivuoka, numero-aiheinen kakkuvuoka sekä kakkuvuoka jossa lukee ”happy birthday”. Nämä värikkäät silikonivuoat ovat nimensä perusteella suunnattu lapsille, mutta kyllä nämä aikuisille sopii yhtä lailla!:) Vuoat ovat kestäviä ja niitä on helppo puhdistaa. 

Minä valitsin omaksi satuteemakseni Liisa Ihmemaassa. Tähän kelloaiheiseen mansikkajäätelökakkuun on käytetty flexi twist for kidsin numero-vuoka.


Ainekset:
300 g mansikoita (pakaste)
1 dl glukoosisiirappia
½ rkl sitruunamehua
1 prk kondensoitua maitoa
1 ½ maustemittaa vaniljajauhetta
4 dl vispikermaa
3 keltuaista

Jäätelökakun kuori ja koristeet
punaisia, sinisiä ja keltaisia candy melts –nappeja
n. 200-250 g valkosuklaata
mustaa kaulintamassaa/sokerimassaa


Aloita tekemällä kelloon viisarit. Kauli massa ohueksi levyksi ja leikkaa levystä kaksi kelloviisaria. Kiedo toinen viisari kuivumaan ja kovettumaan esim. kynän ympärille, niin että se saa spiraalimaisen muodon. Laita toisen viisarin alle esim. pyöreä esine, niin että viisarin keskelle muodostuu kumpu.



Tee kakkuun tuleva kuori. Voitele vuoka kevyesti öljyllä ja pyyhi ylimääräinen öljy pois. Sulata punaisia candy melts-nappeja mikrossa. Laita melts-sula pakastinpussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota ohut kerros (liian paksu kerros tekee kakusta hankalan leikata!) muutaman numeron sisälle. Toista sama sinisillä ja keltaisilla candy melts-napeilla. Anna melts-sulan kovettua vuoassa joko huoneenlämmössä tai laita hetkeksi jääkaappiin.


Kun candy-melts –kerros on kovettunut, sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaasulaa vuokaan niin että se peittyy kauttaaltaan (voit jättää n. 1-2 cm vuoan yläreunasta peittämättä, koska täyte ei ulotu aivan reunaan asti.) Älä laita liikaa suklaata (varsinkaan niihin kohtiin missä on ennestään candy meltsiä), ettei kakusta tule hankala leikata! Valuta tarvittaessa ylimääräinen valkosuklaapois. Kun vuoka on peitetty valkosuklaalla, laita se hetkeksi jääkaappiin niin että valkosuklaa kovettuu.

Tee täyte.  Soseuta mansikat. Lisää sekaan glukoosisiirappi, sitruunamehu, kondensoitu maito (ei tarvitse keittää) ja vaniljajauhe. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa ja keltuaiset toisessa.  Lisää ”keltuaisvaahto” mansikkasoseen sekaan. Käännä mansikkasoseen joukkoon vielä vispikerma. Kaada täyte vuokaan ja laita pakastimeen jäähtymään seuraavaan päivään.


Irrota kakku vuoasta laittamalla vuoka ylösalaisin lautaselle/kakkuvadille ja venytä vuoan reunoja ulospäin. 


Anna olla huoneenlämmössä hieman aikaa ennen tarjoilua. Aseta kakun päälle kelloviisarit vasta hieman ennen tarjoilua.




Vinkki! Tee kakkuun keskipohja esim. Carneval-kekseistä.

Vinkki! Satumaista leivontaa myös muissa blogeissa: Kakkumonsteri, Herkkuhovi, Mansikkamäki

Yhteistyössä Pyrex

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen vuoka ja jäätelökakku! :)

    VastaaPoista
  2. Kertakaikkisen ihana kakku! Tuo vuoka on pakko saada!

    VastaaPoista
  3. Ihana vuoka! Ja tosi hieno jäätelökakku! =)
    Mun pyrexin postaus oli aika tosi huono.. Jostain syystä valitsin sadun, josta ei saa kertakaikkiaan mitään järkevää leivottua. Mulla oli jo päässä idea et valitsen hannun ja kertun sadun ja teen "karkkitalokakun"... Mut sit jostain syystä en toteuttanutkaan sitä. Pistän imetysdementian ja aivojen tuhoutumisen piikkiin...

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia!:)

    Kakkumonsteri: Postauksesi oli todella hyvä!:) Pitää itsekin kokeilla tekemiäsi kinuski-suklaakeksejä jossain vaiheessa! Näyttivät todella herkullisilta!

    VastaaPoista
  5. Näyttää hauskalta kello viisareineen.

    VastaaPoista