torstai 5. syyskuuta 2013

Brownies-juustokakkuset



n. 12–16 kpl

Ainekset
90 g voita
100 g tummaa leivontasuklaata
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte
200g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ sitruunan kuoriraaste
n. 3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus ja koristelu
kermavaahtoa
tuoreita marjoja, esim. vadelmia


Sulata kattilassa voi ja lisää voisulan joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada voi-suklaasula vaahdon joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Tee täyte. Laita täytteen ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.

Lusikoi tai pursota brownie-taikina paperisiin muffinssivuokiin muffinssipellille puolet paperivuokien tilavuudesta. Lisää taikinan päälle täyte, niin että vuoat ovat korkeintaan ¾ täynnä (muuten taikina valuu yli). Sekoita varovasti veitsellä taikina ja täyte aavistuksen verran sekaisin, niin että pinnalle syntyy marmorikuvio. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia uunin tehosta ja muffinssivuokien koosta riippuen. (Huom. muffinssit saattavat lässähtää keskeltä uunista oton jälkeen.) Anna jäähtyä. Halutessasi koristele kermavaahdolla ja tarjoile tuoreiden marjojen, esim. vadelmien kanssa.

7 kommenttia:

  1. Otinpas reseptin talteen ;) Aion lähiaikoina testailla vähän erilaisia kuppikakkuja. Minulla on paljon limejä jääkaapissa. Taidan käyttää niitä mm. tähän. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä. Brownie ja juustokakku yhdessä on vaan niin ihanan makuista ja toimii varmasti hyvin myös muffinsseissa. Kiva idea, kiitos:).

    VastaaPoista
  3. Ihania!! Taas yksi resepti lisää kokeiltavien joukkoon :)

    VastaaPoista