lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kasvislihikset

Sain muutama viikko sitten Häyrisen Jenniltä hänen juuri ilmestyneen kirjan ”Katukeittiö, parempaa roskaruokaa” ja kirja on jo ollut hyvin ahkerassa käytössä.  Kiitokset Jennille kirjasta! Kirja on visuaalinen, inspiroiva ja ohjeet ovat yksinkertaisia. Suosittelen tutustumaan!:) Itse olen jo ehtinyt testata falafelien ja tsatsikin ohjeet ja tässä kirjan lihis-ohje kasvisversiona. Mielestäni näistä tuli todella hyviä. En ole oikeita lihapiirakoita syönyt noin 20 vuoteen (olen kasvissyöjä), mutta muistelen että juuri tältä ne maistuivat!:)


n. 15 kpl

Taikina
3 dl soijamaitoa
25 g hiivaa
¾ rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
7 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte
1 ½ dl tummaa soijarouhetta
2 ¾-3 dl vettä
1 ½ dl puuroriisiä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. ¾ rkl valkoviinietikkaa
maustepippuria
valkopippuria
mustapippuria
suolaa

Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen



Tee taikina. Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina. Anna taikinan kohota 1 ½ tuntia liinan alla.

Tee täyte. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon soijarouhe. Anna kiehua n. 5 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt.  Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota sipuli ja valkosipuli.  Sekoita soijarouheen joukkoon riisi, sipuli ja valkoviinietikka. Mausta seos ja anna seoksen jäähtyä.

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota halkaisijaltaan n. 15 cm muotilla pyöreitä taikinakuoria. Lusikoi taikinakuoren toiselle puolelle n. 2 rkl täytettä lihisten koosta riippuen (täytettä saattaa jäädä hieman yli). Kostuta toinen reuna vedellä ja käännä taikina kanneksi päälle. Painele reunat kiinni haarukalla ja pistele muutama reikä pintaan. Anna kohota jauhotetulla pellillä liinan alla n. 10 minuuttia.

Uppopaista lihiksiä n. 190 asteessa noin minuutti molemmin puolin. Jos käytät uppopaistamiseen kattilaa, pidä kattilankansi lähettyvillä jos rasva sattuisi syttymään (älä käytä vettä sammuttamiseen!). Nosta lihikset talouspaperin päälle kuivumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti