tiistai 19. helmikuuta 2013

Baileys-juustokakku

 
Nyt löytyy vihdoin Baileys-juustokakun ohje tästäkin blogista!:) Ei ihme että tästä kakusta on tullut niin suosittu. Tämä on todellakin hyvää! Tutustuttuani netissä oleviin lukuisiin ohjeisiin, tein tällaisen version:

Pohja
200 g Domino-keksejä (tai esim. Rainbown tummia täytekeksejä)
50 g margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 ¼ dl tomusokeria
1 dl Baileys kermalikööriä

Kiille
2 liivatelehteä
1 prk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa suklaakastiketta
2 rkl kiehuvaa vettä
 
Koristeluun
sokerilla maustettua kermavaahtoa
Rainbown tummia täytekeksejä (halkaistu ja koristeltu candy meltsillä)

 

Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Domino -keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon, tuorejuusto ja tomusokeri. Kiehauta kermalikööri kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään.

Tee halutessasi kiillekerros. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Kaada suklaakastike kulhoon. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaakastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada suklaakastike kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Irrota kakku veitsen avulla vuoasta. Pursota pinnalle kermavaahtoa ja koristele kekseillä. Halutessaan voi keksejä koristella candy meltsillä tai valkosuklaalla.

Kakun voi kiillepinnan sijaan koristella myös suklaarouheella. Rouhi pinnalle tummaa suklaata. Pieniä suklaakiehkuroita saat tehtyä käyttämällä esim. perunankuorijaa. Laita tarvittaessa suklaa pariksi sekunniksi mikroon jotta se aavistuksen pehmenee.


Ohje päivitetty 23.2.2012

20 kommenttia:

  1. Hah, en ole ainoa ketä "korjaa" tämän asian tällä viikolla. Huomenna ajattelin tehdä itse :)

    VastaaPoista
  2. Täytyy pyytä äitiä tekemään mulle tällaisen. Tekisin ite muuten kyllä mutta ehkä joku päivä kakunteko taas onnistuu (molemmilla käsillä).

    VastaaPoista
  3. Mä teen myös aikalailla samalla ohjeella, maistuu, kyllä ;P

    VastaaPoista
  4. näyttää ja kuulostaa hyvältä! Ehdotomasti kokeilen tätä.

    VastaaPoista
  5. Tämä on niin hyvää =) Kunpa tuosta saisi maistiaisia ;)

    VastaaPoista
  6. On ehdottomasti lemppari hyydykekakkuja myös mulla...nykyisin teen sen kaakaokiille pinnan...tai suklaakastikkeesta tehty pinnan, vaan ihanaa on näin suklaallakin koristeltuna.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa ja suosittua herkkua on.. Monet kerrat on tullut tehtyä.. Oli ensimmäisiä juustokakkuja joita kokeilin.:)

    VastaaPoista
  8. Tämä on todella hyvää! Vähän saman tyylisellä reseptillä itsekin teen.

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia kaikille kommenteista! Tämä kuuluu tästä lähtien myös minun lemppareihin!:) Todennäköisesti tulen tekemään lähiaikoina uudestaan, kun vieraita tulossa käymään!:)

    Mimmi M: Yritin tehdä suklaakastikkeesta pinnan, mutta jokin meni pieleen eikä suklaakastike hyytynyt lainkaan. Jospa seuraavalla kerralla onnistuisi!:)

    VastaaPoista
  10. Oi nam, Baileys-kakku on ihan parasta! Itse tykkään käyttää täytteeseen aina mascarponea, kokeilepa joskus semmoistakin versiota. Superherkullista! :) Näyttää tosi kivalta tuo keksikoristelu, mainio idea!

    VastaaPoista
  11. Canelia: jep, on kyllä hyvää!!:) Olen muuten joskus käyttänyt mascarponea tavallisen tuorejuuston sijaan vastaavanlaisessa kakussa, johon tuli Amarula kermalikööriä ja jotenkin tykkäsin itse taas tästä Baileys-versiosta enemmän!:)

    VastaaPoista
  12. Poistatko dominoista täytteen ennen murskaamista?

    VastaaPoista
  13. Kiitos. Tänään lähtee testaukseen :)

    VastaaPoista
  14. Moikka! Miten kakusta saa alkoholittoman version? Mitä voisi käyttää bailiesin korvikkeena? Ajatellen lapsivieraita..
    Ko ohjetta en ole koskaan kokeillut, kun en liköörin ystävä ole. Maistuuko alkoholi kakussa kovasti?
    Ihana blogi sinulla, mukava selailla ohjeita ja ihailla kättesi jälkeä =)

    VastaaPoista
  15. Alkoholi haihtuu kun kermalikööriä kiehautetaan, joten kakku on alkoholiton!:) Jos kuitenkin haluat korvata liköörin jollain muulla, niin voisikohan kinuskikastike tai jotain sen tapaista sopia?? Voit myös korvata liköörin suklaalla. Liivatteiden sulattamiseen voit tällöin käyttää muutama rkl kiehuvaa vettä. Mielestäni baileysin maku tulee sopivasti kakussa esille, kakku ei siis maistu alkoholille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meneekö liköri miksikään jos sen kiehauttaa? Kun siinä on se kerma. Ja kauanko pitää kiehua jotta alkoholi haihtuu?

      Poista
  16. Kiitos reseptistä, todella hyvää tuli! :-) Tein tuon suklaakiilteen ihan ohjeen mukaan, mutta ei silti hyytynyt yön aikana täysin. Hieman valui kun irrotin reunat, mutta ei onneksi vaikuta makuun. :-) Mistähän johtuu tuo kiilteen epäonnistuminen?

    VastaaPoista
  17. Kiva, että maistui!:) En valitettavasti osaa sanoa mikä meni pieleen.. Olihan suklaakastike varmasti vaahtoutuvaa suklaakastiketta eikä sellaista tavallista "tahmeata" suklaakastiketta? Itse kokeilin nimittäin joskus tahmealla kastikkeella eikä pinta hyytynyt lainkaan..

    VastaaPoista