keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Porkkana-härkäpapusosekeitto


Pitkästä aikaa blogin parissa ja tällä kertaa hieman erilaisempi ohje kuin yleensä. Pakko myöntää että leipominen on viime aikoina jäänyt vähemmälle, kun taas erilaisten uusien ruokien testaaminen ja kokkaaminen on kiinnostanut enemmän. Harkinnassa on jopa ollut kasvisruokablogin perustaminen tai että julkaisisin jatkossa täällä blogissani myös ruoka-ohjeita. Leipomista ja nykyistä blogia en ole kuitenkaan meinannut lopettaa vaikka täällä välillä on ollut hieman hiljaisempaa!:)

Sain Blogiringin kautta Verso Härkäpapurouhetta testattavaksi. Verso Härkäpapurouheseos on valmistettu suomalaisesta härkäpavusta, johon on lisätty herneproteiinia.  Härkäpapurouhe on proteiinipitoinen ja sitä voi käyttää monenlaisiin ruokiin. Blogiringin kampanjan idea oli valmistaa rouheesta jotain terveellistä ja sesonginmukaista ruokaa/leivonnaisia tms.

Itse en ole tainnut koskaan käyttää härkäpapuja ruoanlaitossa, mutta käsittääkseni härkäpapuja pitää aina liottaa ja keittää useamman tunnin ajan. Verso härkäpapurouhe on kätevä ja nopeakäyttöinen, koska sitä ei tarvitse liottaa. Verso Härkäpapurouhe löytyy toistaiseksi isoista S-Marketeista ja Prismoista. Lisää Härkäpapurouheesta Nofu Oy:n nettisivuilta sekä facebookista.



n. 4 annosta

Ainekset
n. 600 g porkkanoita
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 tl currya
ripaus jauhettua inkivääriä
6 dl kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl Verso Härkäpapurouhetta
2 dl ruokakermaa
(n. ½ dl appelsiinituoremehua)
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi
Raejuustoa
Tuoretta basilikaa tai persiljaa



Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli sekä kuullota ne hetken aikaa öljyssä. Lisää joukkoon curry ja inkivääri ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja härkäpapurouhe. Anna kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanapalat ovat pehmentyneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon ruokakerma sekä halutessasi hieman appelsiinituoremehua. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Kiehauta ja mausta keitto lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile raejuuston ja tuoreen basilikan tai persiljan kanssa.

www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Nofu Oy

1 kommentti:

  1. Tämä rouhe onkin mielenkiintoinen uusi tuote ja ehdottomasti täytyy saada omiinkin hyppysiini testattavaksi. Mukavan kuuloisen ja näköisen keiton keittelit.
    Mielestäni ruokareseptit mahtuvat aivan hyvin leivonnaisten joukkoon, vaikka eihän minun mielipidettäni kysytty eikä sen koommin tarvita :D

    VastaaPoista