perjantai 26. lokakuuta 2012

Halloween-lakritsimutakakku


Tässä on toinen tämän vuoden lakritsi-leivontakokeiluista sekä jälleen yksi uusi versio mutakakusta!;)
Lakritsi ei mielestäni kakussa sinänsä paljon maistunut, Kick patukat toivat ennemmin mutakakkuun lakritsisen vivahteen. Kakku oli mielestäni ihan ok, kuitenkin haaleana saattaa olla hieman paremman makuinen kuin ihan kylmänä. Tosin kermavaahtoa ei voi pursottaa lämpimän kakun päälle! Jos epäröi laittaa lakritsia taikinaan, niin sen voi myös hyvin jättää pois!:)


Ainekset
100 g margariinia
100 g tummaa leivontasuklaata
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 4 kpl (á 19g) Kick patukkaa
Koristelu
n. 2 ½-3 dl vispikermaa (+sokeria)
mustaa kaulintamassaa



Peitä irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata kattilassa margariini ja lisää margariinisulan joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada vaahdon joukkoon margariini-suklaasula ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi. Leikkaa Kick patukat pienempiin paloihin ja sekoita taikinaan. Vaihtoehtoisesti ripottele palat taikinan sekaan vuokaan. Tällöin kannattaa välttää laittamasta lakritsinpaloja vuoan reunojen lähelle, jottei lakritsi sulaa vuoan reunoihin kiinni.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Voit halutessasi myös paistaa pitempään jos haluat hieman kypsemmän kakun. Mutakakun on kuitenkin tarkoitus jäädä sisältä hieman raa’aksi. Kannattaa ottaa huomioon että myös vuoan koko ja uunin teho vaikuttavat paistoaikaan!
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ensin huoneenlämmössä. Siirrä sen jälkeen jääkaappiin ja anna olla yön yli jääkaapissa ennen kuin irrotat vuoasta.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla. Kermavaahto kannattaa jättää hieman löysäksi jos haluaa ”pisaranmuotoisia” haamuja. Jos kakun pinta on keskeltä jäänyt koveraksi, voi pintaa tasoittaa kermavaahdolla ennen kuin aloittaa haamujen pursottamisen.
Pursota haamuja kakun pintaan. Tee esim. kaulintamassasta haamuille silmät. Kiinnityksessä voi käyttää vaikkapa cocktailtikkua. Kastele cocktailtikkua, jotta silmä tarttuu tikkuun kiinni ja aseta tikulla silmä paikoilleen.
(Koristeluidea bongattu googlen kuvahaulla..:)

12 kommenttia:

  1. Hihii, vähänkö suloinen haamuarmeija! Ihana idea! :) Leipaisin muuten tuossa päivänä muutamana hämähäkkimuffareita sinun reseptilläsi, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:) Aika moneen otteeseen vain tuo armeija vaihtui ja toinen tuli tilalle kun pursotus oli mitä sattui!;) Kiva että testasit ohjettani!:)

    VastaaPoista
  3. Ihana =) Suloisia pikku-mörköjä =)
    Kiitos äänestä =)

    VastaaPoista
  4. Vilken härlig kaka! Mudcake är alltid såå gott!:)

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtava ja söpö idea!! :) Jos joskus kummitusjuhlia järjestän, niin tämä on kyllä varma tarjottava!

    VastaaPoista
  6. Voi miten suloinen haamukakku!

    VastaaPoista
  7. ihana kakku! tälläinen halloweenin ystävä osaa arvostaa! =)

    VastaaPoista