maanantai 15. lokakuuta 2012

Roosa nauha -kakku


Tänä vuonna vietetään Suomessa Roosa nauha -kampanjan juhlavuotta ja kampanja järjestetään nyt jo kymmenettä kertaa. Viikonloppuna vietettiin Suomessa Roosa nauha -viikonloppua, ja siitä sitten tämän kakun idea lähti. Kakun teemaan arvelin näiden helppojen ”nauha-ruusujen” (onkohan näille joku virallinen suomenkielinen nimi?) sopivan hyvin. Itse olisin alun perin halunnut tämän kakun reunoille valkoisia sikarivohveleita/keksejä/suklaata, mutta kun sopivan mallisia ei löytynyt, jouduin tyytymään tummiin sikarivohveleihin.. Toisaalta ehkä hyvä niin, mielestäni sopivat ihan hyvin vaaleanpunaisten kukkien kanssa yhteen..:)

Tämä kakku sopii ehdottomasti ”mistä aloittaa leikkaamisen?”-kategoriaan!;) Onneksi kukat eivät ole kiinnitetty kakun pintaan eikä toisiinsa, niin leikkaaminen ei ollut mielestäni hankalaa. Toisaalta kakun ulkonäkö kärsi aika lailla ensimmäisen leikatun kakkupalan myötä kun kukat (ja sikarivohvelit) tippuivat kakkulautaselle (sokerikreemillä olisivat varmaan pysyneet hieman paremmin paikoillaan).
Läheiseen Prismaan oli vihdoin tullut vadelmanmakuista kaulintamassaa, jota olen pitkään halunnut kokeilla. Maku oli mielestäni todella hyvä, mutta massaa olin kuvitellut vaaleammaksi/vaaleanpunaiseksi. Tästä syystä ruusuista tuli hieman erisävyiset kuin olin alun perin suunnitellut..
Syöpäsäätiön Roosa nauha -sivuilta latasin blogiini Roosa nauha -virtuaalilippaan (löytyy oikeasta ala-reunasta). Käykäähän osallistumassa keräykseen!:)

Lisäys 12.5.13: Kukkien väliin kannattaa jättää pienet välit, jolloin kakun leikkaaminen onnistuu paremmin! Kukkia on myös hyvä painaa kakkuun kiinni, etteivät lähde rullaamaan kakun pinnasta kakkua leikatessa. Ja vaikka kukat ovat syötäviä, niin ne ovat tässä lähinnä koristeeksi tarkoitettu!;)

 
n. 6-8 henkilön kakku
Pohja
2 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus
½- ¾ dl maitoa

Täyte
n. yksi annos mansikkatäytettä

Kuorrutus ja koristeet
kermavaahtoa (sokerilla maustettua)
sikarivohveleita
roosa silkkinauha
ruusut kaulintamassaa (vadelmanmakuisen ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta)
ruusujen lehdet ovat sokerimassaa (värjätty lehden vihreällä pastavärillä)

 

Tee pohja ohjeen mukaan.
Tee täyte ohjeen mukaan.
Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohjalevy maidolla, levitä päälle täytettä. Nosta täytteen päälle toinen pohjalevy, kostuta maidolla ja levitä päälle täytettä. Nosta vielä viimeinen pohjalevy täytteen päälle ja kostuta maidolla. Anna kakun maustua ja täytteen hyytyä seuraavaan päivään.
Muotoile kakun yläreuna hieman pyöreämmäksi ja matalammaksi. Laita leikkaamasi palat kakun keskelle, niin että kakusta tulee keskeltä aavistuksen verran korkeammaksi. Levitä kakun pinnalle kermavaahtoa tai sokerikreemiä.
 
 Leikkaa sikarivohvelit sopivan mittaisiksi ja kiinnitä kakun reunaan.

Kiinnitä nauha kakun ympärille. Aseta kakun päälle ruusut ja lehdet.
 
 
 
Alla muutama vaihekuva ruusujen teosta. (lisätty 12.5.13)
 
Kauli kaulintamassa (tai sokerimassa/marsipaani) ohueksi levyksi. Leikkaa levystä suorakulmion muotoinen pala. Taita pala pitkältä sivulta kahtia.
 

Litistä palaa hieman ja rullaa ruusuksi. Voit aloittaa tiukemmin ja löysentää loppua kohti, että massa on rullattu tiukemmin kukan keskeltä ja löysemmin sivuilta. 


Nipistä massa alhaalta kiinni. Leikkaa ylimääräinen massa pois ja muotoile kukka hieman pyöreämmäksi. Laita kukka kuivumaan tomusokeroidulle alustalle tai esim. leivinpaperille.

12 kommenttia:

 1. Upea kakku ja mikä parasta hyvän asian puolesta!

  VastaaPoista
 2. Wau miten ihana kakku ja nythän roosanauhaa näkyy kaikkialla niin hyvä aihe

  VastaaPoista
 3. Onpa suloisia ruusuja ja tosi nätit värit, hurmaavan kaunis kakku! <3

  VastaaPoista
 4. Kaunis kakku! Ja hienon asian puolesta :) Tosiaan, mistä aloittaa leikkaaminen :D

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kaikille kommenteista!:) Joo, piti kyllä miettiä kahdesti mistä aloittaa leikkaaminen!:D ..ja nuo kukat ovat lähinnä koristeeksi tarkoitettu..!;)

  VastaaPoista
 6. Bongasin ohjeesi Kodinkuvalhdestä ja huomenna nautitaan tätä kakkua :) Toivottavasti tehtiin tarpeeksi ruusuja kakun päälle :D Ja sikarivohvelit vaihdettiin dominokeksiin. Saas nähä tuleeko minkä näköinen kakku :)

  VastaaPoista
 7. Kiva juttu!:) Hih, joo kukkia tulee aika paljon, mutta toisaalta jos on vähemmän kukkia kakun päällä, niin kakkua on myös helpompi leikata!;)

  VastaaPoista
 8. Minkä merkkisiä sikarivohveleita olet käyttänyt? Ne näyttävät tosi tummilta. Olen itse löytänyt vain peltipurkissa olevia jollain täytteellä olevia vohveleita, jotka ovat paljon vaaleamman näköisiä.

  VastaaPoista
 9. Merkkiä en nyt muista (tarkistan seuraavan kerran kun käyn kaupassa), mutta peltipurkissa nämäkin. Citymarketista ostettu.

  VastaaPoista
 10. Nyt on asia tarkistettu ja sikarivohvelien merkki on Papadopoulos, Caprice (chocolate noir).

  VastaaPoista
 11. Moikka! riittääkö yksi purkki sikarivohveleita vai pitääkö ostaa useampi? :)

  VastaaPoista
 12. Nyt en valitettavasti muista menikö tähän kakkuun yksi vai kaksi purkkia sikarivohveleita. Ehkä hyvä varata kaksi purkkia!:) Kun leikkaa sikarivohvelit lyhyemmiksi, jäljelle jää paljon lyhyitä pätkiä joita voi halutessaan myös yhdistää.. Tällöin yksi purkki pitäisi riittää, mutta reunasta ei toisaalta tule yhtä siisti..

  VastaaPoista