tiistai 9. huhtikuuta 2013

Munkkimuffinssit


Jos haluaa päästä munkkien teossa hieman helpommalla, tässä saattaa olla ratkaisu! Eihän nämä nyt ihan tavallisia munkkeja korvaa, mutta jos haluaa tehdä muffinsseja jotka maistuvat munkeille niin tässä ohje..:)

En osaa sanoa missä blogissa donitsimuffinsseihin alun perin törmäsin, mutta vastaavia ohjeita löytyy ainakin Kakkukioski-blogista ja Fanni ja Kaneli-blogista (josta myös näiden muffinssien kuorrutus-ohje on otettu).

Tässä versioni nimellä munkkimuffinssit.

n. 12 kpl

Ainekset
125 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 mm suolaa
1 mm jauhettua muskottipähkinää
½ dl maitoa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa (Valio) 

Pinnalle
50 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma, suola ja jauhettu muskottipähkinä. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja vaniljarahkan kanssa taikinaan.


Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista muffinssipellillä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 17 minuuttia. Anna muffinssien hieman jäähtyä.

Sulata voi. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli. Poista paperi muffinsseista. Voitele muffinssit voisulalla (tai kastele ne nopeasti voisulassa) ja pyörittele ne sokeri-kaneli-seoksessa.

9 kommenttia:

  1. KIITOS! Tässä olkoon meidän tämän vuoden munkit. Ei kiitos rasvakärylle! :D

    VastaaPoista
  2. Jeii! Loistava idea! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  3. Tämähän olisi loistoidea vapuksi. Tavallisten munkkien leipominen on viime vuosina jäänyt ja tämä olisi lastenkin kanssa helppoa, kun ei tarvitse sen kuuman öljyn kanssa sählätä.

    VastaaPoista
  4. Mahtava idea! Inhoan munkkien paistamista, se käry on niin inhottavaa. Tästä tuli varmasti tämän vapun hitti-idea.

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia kommenteista!:) Munkkien paistamisessa on aina oma hommansa, kun pitää sen öljyn kanssa sählätä.. Itse tykkäsin näistä munkkimuffinsseista ja meinaan laittaa toistekin!:)

    VastaaPoista
  6. Jossain muuallakin juuri katselin munkkimuffineita. Tosi hyvältä näyttävät ja kiva idea. Tulee vähän terveellisempääkin, kun ei tarvitse uppopaistaa.:)

    VastaaPoista
  7. Näyttävät herkullisilta, eksyin taas kerran sivuillesi etsimään herkkuja lapsen synttärikemuihin. Näitä ja whoopieseja ainakin löytyy listalta. Kiitos kivoista sivuista, näillä ohjeilla tehdyt herkut kerää aina kehuja ja saa antaa vieraille joka kerta vinkkiä mistä ohjeet löytyy :)

    VastaaPoista
  8. Maria: Voi kiitos mukavasta kommentista!:) Kiva että olet löytänyt täältä mieluisia ohjeita!:)

    VastaaPoista