keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Suklaahippukakku


Tässä minun viimeisin leivontakokeilu!;) Satuin eksymään Amerikkalaisille sivuille, jossa oli chocolate chip cookie pien ohjeen ja mietin että tätä on ehdottomasti joskus kokeiltava! Luulen että tämä piirakka on Yhdysvalloissa aika suosittu sillä erilaisia ohjeita löytyy netistä paljon.
Muutama päivä sitten kokeilin Bakerellan chocolate chip cookie pie- ohjetta ja vaikka piirakka oli todella hyvä, se ei kuitenkaan oikein vastannut minun mielikuvaani ”isosta pehmeästä suklaahippukeksistä”. Niinpä päätin muokata vanhaa suklaahippukeksi-ohjettani ja tein tällaisen pienen kokeilun.. Onkohan tämä nyt sitten piirakka vai kakku? En tiedä. Tämän ”kakun” on joka tapauksessa tarkoitus jäädä pehmeäksi ja hieman sitkeäksi. Kakku on myös aika makea, joten sen kanssa sopii hyvin tarjota esim. vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ainekset
125 g voita
½-¾ dl sokeria
1 ¼ dl fariinisokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
100 g suklaata
Pinnalle
suklaahippuja/suklaanappeja tai tavan suklaata
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta, kermavaahtoa tms.

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata voi ja rouhi suklaa.

Vaahdota sokeri, fariinisokeri ja muna. 

Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan kanssa taikinaan.


Sekoita lopuksi joukkoon karkeaksi rouhittu suklaa. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25–35 min (itse paistoin 27 min) vuoan koosta riippuen ja siitä miten kypsän kakun haluat. Kakun on tarkoitus jäädä pehmeäksi ja hieman sitkeäksi.


Anna kakun hieman jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Halutessasi koristele kakun pintaa suklaahipuilla/suklaanapeilla. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kanssa.


3 kommenttia:

  1. Ehdottomasti menee kokeilulistalle! Ihana ohje.:) Vielä kun tietäisi, että mistä noita suklaahippuja saa.. Olen yrittänyt etsiä pienen paikkakuntamme suurimmista kaupoista, mutta ei ole löytynyt.:/

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:) Suklaahiput/suklaanapit voi korvata tavan suklaalla!:) Kakun suklaanapit (Odense) hankittu Ruotsista. Harmi kun ei niitä myydä täällä kaupoissa!

    VastaaPoista
  3. On kyllä niin herkullisen näköinen että nyt kelpaisi pala tai kaksikin :)

    VastaaPoista