keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Suklaarouhejäätelö


Oli tarkoitus kokeilla glukoosisiirapin käyttöä jäätelön teossa, mutta kun luin hieman yksinkertaisemmasta jäätelön ohjeesta en voinut olla kokeilematta tätä versiota ensin. Kyse on siis kondensoidun maidon käytöstä jäätelön teossa. Ei voi kotijäätelön teko paljon yksinkertaisemmiksi mennä, suosittelen kokeilemaan!:) Ohjeeni esikuvana on toiminut mm. Linneas skafferi –blogin jäätelöohje.
Jäätelöstä tuli kuten mieheni sen ilmaisi ”aivan oikean jäätelön makuista”!:) Itse mietin että tuliko jäätelöstä ihan aavistuksen verran liian makeaa.. Ensi kerralla voisi kokeilla laittaa 6 dl kuohukermaa 5 dl:n sijaan.. 
 

Ainekset
5-6 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
75-100 g tummaa suklaata hienoksi rouhittuna
 

Vaahdota kuohukerma. Käännä joukkoon kondensoitu maito. Lisää lopuksi hienoksi rouhittu suklaa. Säästä osa suklaarouheesta koristeeksi jäätelön pinnalle. Kaada seos n. litran kokoiseen astiaan/kulhoon/vuokaan. Ripottele pinnalle loppu suklaarouhe. Laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi (itse pidin yön yli).

6 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä toi kondensoitu maito on, ja saako sitä iha tavan kaupoista?:O Ei meinaan helpompaa jäätelön ohjetta löydy, vois kokeilla!:P

  VastaaPoista
 2. Tää on ihan samankaltainen perusohje, jota minäkin useimmiten käytän. Mutta itsekin käytän 6 dl kermaa per kondensoitumaito, koska makeutta tuntuu tulevan muuten liika. Lisää kyllä useimmiten tähänkin ohjeeseen 1-2 rkl glukoosisiirappia.

  VastaaPoista
 3. Lucidus: Kondensoitu maito on maitotiiviste (säilyketölkissä) ja sitä myydään kyllä tavan kaupoissa (ainakin isommissa ruokakaupoissa). Keittämällä kondensoidusta maidosta voi tehdä vaikka kinuskia.

  Katri: Joo, uskon että tulee parempi kun laittaa 6 dl kermaa per kondensoitu maito!:) Piti jo käydä muuttamassa ohjetta!;)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa helpolle! :) pakko kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Tätä ohjetta täytyy kokeilla! Tämänhän valmistaa hetkessä. Voiko käyttää jo valmiiksi keitettyä kinuskia, vai onko maidon oltava ns. maitomaista koostumukseltaan? Mulle varmasti tuo 5 dl kermaa riittää, kun tykkään makeasta :)

  VastaaPoista
 6. Sanna: Kyllä, erittäin helppo ohje!:) Tässä ohjeessa ei tarvitse keittää, mutta uskoisin että kumpikin vaihtoehto käy!:) Itse arvelinkin seuraavaksi kokeilla kinuskijäätelön tekoa keittämällä tuo kondensoitu maito ensin!:)

  VastaaPoista