keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Juttu Kodin Kuvalehdessä


Jokin aika sitten Kodin Kuvalehdestä soitettiin ja pyydettiin tekemään kakku toukokuun numeroon. Toiveena oli että tekisin samanlaisen Roosa nauha-kakun kuin olin jo aikaisemmin syksyllä tehnyt. Samassa numerossa myös upeita kakkuja Kakku-Katrilta sekä Dr. Sugarilta!:)Tässä vielä muutama vinkki kakun tekoon:
 • Kakkuun menee paljon kukkakoristeita ja vaikka kukat ovatkin syötäviä, niin ne ovat tässä siis lähinnä koristeeksi tarkoitettu!;) Jos on taitava pursottelija voi kukat myös tehdä kermavaahtoa tai kreemiä pursottamalla.
 • Kukkien väliin kannattaa jättää pienet välit, jolloin leikkaaminenkin onnistuu paremmin.
 • Kukkia on hyvä painaa kakkuun kiinni, etteivät lähde rullaamaan kakun pinnasta kakkua leikatessa.

13 kommenttia:

 1. Tossa kakussa on kyllä aika hervoton kerros sokerimassaa tuossa päällä. Ei kiitos en kaipaa ruusujen ohjetta, vähempikin riittäisi.

  VastaaPoista
 2. Wau, upea kakku!! Ja nuo ruusut on mun mieleen!!!

  VastaaPoista
 3. Luin jutun, huippu juttu oli! Ruusujen ohjetta vaan tänne! :)

  VastaaPoista
 4. Kakku lehden etusivulla!!Eeeen oo kade...en ollenkaan ;) Upea kakku ja helppo toteutus monien tehdä vaikka kevään juhliin :)

  VastaaPoista
 5. Mä olin seuraamassa jonkin aikaa lehden kuvauksia, koska vein itse oman kakkuni sinne paikalle. Ihan mielenkiintoista oli seurailla ja istua kolmen ihanan kakun vieressä. Harmi etten päässyt maistelemaan ;)

  VastaaPoista
 6. Mooikka! Löysin sun blogin just ton lehden kautta ja on kyllä upee! Teen sen nyt viikonloppuna mut haluisin kysyy pari juttua ensin. :)
  1. Ohjeessa oli että pitää jauhottaa vuoka nii millä se pitäis jauhottaa? Ihan jauhoilla vai korppujauhoilla?
  2. Haittaako jos vuoka on 24cm?
  3. Jos ei ole saatavilla pakastemansikoita nii voiko ne korvata jollakin muulla? Tai voiko käyttää mansikkahilloa vai meneekö täyte ihan pilalle?
  4. Onko kaulintamassa samaa kuin sokerimassa?

  Sanon taas että on tosi upee ja näyttävä kakku ja ehkä toi päätyy kans lakkiaisiin kahvipöytään ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kaikille kommenteista!:)

  Newzealander93: Kiitos ja kiva että eksyit tänne!:) Itse käytän jauhottamiseen lähes aina vehnäjauhoja, mutta yhtä hyvin voi myös käyttää korppujauhoja! Kakkupohjaan saa pehmeämmän pinnan kun käyttää vehnäjauhoja. Jos paistat isommassa vuoassa, niin kakusta tulee matalampi. Jos käyttää isompaa vuokaa, niin kannattaa huomioida että paistoaika on todennäköisesti eri kuin ohjeessa. Myös kukkakoristeita joutuu tekemään hieman enemmän. Voin sanoa että niitä upposi tähän kakkuun yllättävänkin paljon! Onneksi koristeita ei ole pakko syödä, vaan voi jättää syömättä jos niin haluaa!!;) Pakastemansikat voi hyvin korvata jollain muulla, esim. muilla marjoilla! Voit myös käyttää hilloa. En osaa sanoa paljon hilloa tarvitset, mutta kannattaa maistella välillä! Myös sokerin määrää kannattaa tällöin säädellä (jos ylipäätään tarvitsee sokeria). Kaulintamassa on eri kuin sokerimassa, mutta kukkiin voit hyvin myös käyttää sokerimassaa (tai marsipaania). Toivottavasti tästä oli apua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä oli paljon apua! :) osaakko muuten sanoo että kuinka monelle yhdestä kakusta riittää?

   Poista
 8. Upea kakku! Ja varmasti mahtava tunne nähdä oma luomuksensa ison lehden kannessa.:)

  VastaaPoista
 9. Hei Caroline,

  Upea juttu, Sinun kakkusi lehden kannessa!
  Sinun kakkusi sai siis eniten huomiota!
  Kovin värittömiltä näyttivät muut kakkupalat Sinun
  kakustasi leikatun kakkupalan rinnalla.
  JATKA SAMAAN MALLIIN!
  Aira

  VastaaPoista
 10. Maistuis varmaan sullekin!: Kiitos!:) Joo, kyllähän tuo tuntui aika oudolta nähdä oma kakku lehden kannessa!:)
  Aira ja Tiina: Kiitoksia!:)

  VastaaPoista