lauantai 4. lokakuuta 2014

Kanelipitko


Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää. Korvapuustien sijaan tein kanelipitkoja. Alla kuvalliset ohjeet helppojen kanelipitkojen tekoon. 


3 kpl
Ainekset
1 annos pullataikinaa

Täyte
100 g voita
1 dl sokeria
1 ½ rkl kanelia

Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna
raesokeria


Valmista pullataikina ohjeen mukaan. 

Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle pöydälle, vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina kolmeen osaan.

Kauli taikinapalat ohuiksi levyiksi ja levitä levyjen päälle huoneenlämpöinen rasva. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. Jaa sokeri-kaneliseos pullalevyjen päälle. Kääri levyt rulliksi ja nosta rullat leivinpaperilla vuoratuille pelleille.


Leikkaa rulliin n. 1 cm paksuja vekkejä (älä leikkaa pohjaan asti, niin että pitkot pysyvät kasassa) ja käännä vekit vuorotellen kummallekin puolelle.  Anna pitkojen kohota liinan alla n. 30 minuuttia.


Voitele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia (paistoaika viitteellinen). 

5 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Pitäis kyllä itsekin tehdä taas pitkästä aikaa myös pitkoja pullataikinasta :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää. Pitäisi tehdä pitkoja täälläkin. On tullut pyyntöä jo perheeltä jonkin aikaa. Kiva kun laitoit vaihekuvat.

    VastaaPoista
  3. Meillä tehtiin vain normaaleja korvapuusteja ja testailin tällä kertaa maistuuko se lopputuloksessa tekeekö taikinan veteen vai maitoon. Täytyy tehdä selkeästi kaksi eri taikinaa, meinaan en osaa sanoa vieläkään oliko eroa. Kumpaan sinä teet taikinan?

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia kommenteista!:) Itse teen taikinan maitoon. En ole tainnut koskaan kokeilla tehdä veteen..:) Kiinnostaisi kokeilla, koska jostain luin/kuulin että veteen tehty pullataikina onnistuu paremmin!

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen pullapitko! Tämä olisikin hyvä ja helpompi tapa, kun joskus puusteja tehdessä tulee jo väsy, mutta tuolla tavalla pitkona se valmistuisikin nopeasti =) Blogissasi näyttäisi muutenkin olevan ihania juttutuja, joten linkitin sinut blogiin, toivottavasti on ok.

    VastaaPoista