tiistai 28. lokakuuta 2014

Lakritsimarengit


Edellisessä postauksessani lupaamani marenki-ohje tulee tässä. Nämä lakritsin makuiset ja sisältä hieman tahmeat marengit sopivat hyvin vaikkapa Halloween-juhliin. Marenkien maustamiseen olen käyttänyt Meiran kirjava lakritsiströsseliä. Ensimmäisessä kokeilussani koristelin osan marengeista samalla strösselillä, mutta marenkeihin tuli tällöin aavistuksen kitkerä/palaneen maku, joten suosittelen jättämään koristelun väliin.


16-18 kpl

Ainekset

4 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 mm valkoviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria
4 rkl Meira kirjava lakritsiströsseliä



Lämmitä vesi kattilassa. Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista ja laita valkuaiset kulhoon, joka mahtuu olemaan kattilan päällä. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri ja valkoviinietikka. Vatkaa seosta hiljalleen vesihauteessa, kunnes seos hieman lämpenee ja sokeri sulaa eikä sokeri enää tunnu vaahdon seassa. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on huoneenlämpöistä. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon vaniljasokeri. Kun marenki on valmis, eli kun se on paksua ja kiiltävää, sekoita joukkoon lakritsiströsseli. Nostele lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Paista marenkeja 120 asteessa noin 1- 1h 15 min. Marenkien on tarkoitus jäädä sisältä hieman tahmeiksi. 



Yhteistyössä Meira

2 kommenttia:

  1. Hei, saanko linkittää blogisi seuraamiini blogeihin? Omaa blogia aloin pitämään vasta tässä kuussa ja olisi kiva saada nämä jo ennestään tutut blogit sivuilleni :) ja toki uusia tuttavuuksiakin. Kommentteja en ole aikaisemmin jättänyt, vaikka olenkin seuraillut blogiasi jo tovin. Tykkään tavastasi kuvata herkutuksiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!:) Totta kai saat linkittää!:) Minäkin lisään sinut omalle blogilistalleni!:)

      Poista