sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Glögi-juustokakku


Päivityksiä vanhaan ohjeeseen..:)


Pohja
200 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte
5 isoa (á 2 g) liivatelehteä (Meira)
2 valkuaista
¾ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl glögitiivistettä (esim. Marli)

Kiille
4 pientä (á 1,7 g) liivatelehteä (Dr Oetker)
2 dl glögitiivistettä
1 ½ dl vettä

Koristelu
kookoshiutaleita
kanelitankoja
jogurttikookos -luonnonmakeisia (Parrots)
saksanpähkinöitä


Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa piparit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita voisula piparimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkauksen loppupuolella joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Vaahdota kuohukerma. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vaniljasokerilla. Kiehauta noin puolet glögitiivisteestä kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada glögi-liivateseos loppu glögiin samalla sekoittaen. Kaada glögi tuorejuusto-rahka seokseen samalla sekoittaen. Sekoita tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon valkuais-sokerivaahto. Käännä joukkoon lopuksi kuohukerma. Kaada seos pohjan päälle vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt, tee kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään glögitiiviste ja vesi. Kiehauta noin 1/3 glögistä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita glögi-liivateseos kylmän glögin joukkoon. Anna glögin jäähtyä. Kaada seos täytteen päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele kookoshiutaleilla, kanelitangoilla, jogurttikookos-luonnonmakeisilla sekä saksanpähkinöillä.


(Ohje päivitetty 16.11.2014)

7 kommenttia:

  1. Kuinka herkullisen näköinen kuva! Tekisi mieli heti alkaa tekemään glögijuustokakkua, joulu meni jo mutta en minä sitä glögiä silloinkaan kerinnyt maistelemaan niin tälläisessä sitten edes..? ;)

    Oikein mukavaa alkanutta vuotta 2013!! =)

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihanalta, pitäisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku! Pidän mielessä, kun suunnittelen joululeivontaa. ;)

    VastaaPoista
  4. Oi, täällähän on jo jouluista :))) Ihania ohjeita!

    VastaaPoista
  5. Hei, kuinka intensiivisen glögin makuista on tuo kiille? Mietin, kun siihen lisätään tuota vettä. Jos tekee kiilteen pelkästä glögitiivisteestä, niin minkälaista suhdetta suosittelet ja meneekö noin ihan piloille?

    VastaaPoista
  6. Eikö juustokakuissa pitäisi käyttää vispikermaa eikä kuohukermaa? Onnistuuko myös kuohukermalla?

    VastaaPoista