maanantai 10. marraskuuta 2014

Isänpäivän teräsmieskakku


Vuoden 2010 isänpäiväkakku on vuosittain ollut isänpäivän tienoilla yksi blogini katsotuimmista. Myös kakkukuvan tekemiseen on toivottu vaihekuvia, joten tänä vuonna päätin tehdä samanlaisen kakun, mutta eri täytteellä.

Kakkukuva kannattaa valmistaa muutama päivä etukäteen, jotta se ehtii jähmettyä. Kakkukuvan voi myös tehdä maalaamalla (katso tarkempi ohje täältä).



Pohja
4 munan vaalea sokerikakkupohja

Kostutus
1 ¼ dl Spriteä

Täyte
4 liivatelehteä
175 g valkosuklaata
4 dl mansikkakermaa
200 g turkkilaista jogurttia
3 rkl kiehuvaa vettä
n. 250 g suomalaisia pakastemustikoita
1-2 rkl sokeria tai maun mukaan

Kuorrutus
sokerikreemiä (ohje tulossa)
marsipaania

Koristeet
punaista ja keltaista sokerimassaa
sokerikuorrutetta koristeiden kiinnittämiseen




Tee pohja ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon turkkilainen jogurtti ja suklaasula.  Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon jäiset mustikat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Kokoa kakku kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan tai säädettävään reunavuokaan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kakkulevy Spritellä, levitä päälle puolet täytteestä ja nosta toinen kakkulevy täytteen päälle. Kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta viimeinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään ja maustumaan seuraavaan päivään.

Levitä sokerikreemiä kakun pintaan. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Tasoita pinta ja reunat sekä leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Kiinnitä kirjaimet sokerikuorrutteella. Jos kakkua ei tarvitse paljon siirrellä, voi kakkukuvan jättää kiinnittämättä, jolloin kakusta tulee helpompi leikata. Alla löytyy ohje kakkukuvan teosta.



Etsi teräsmiehen logo ja kopioi se leivinpaperille. Kauli punainen sokerimassa ohueksi levyksi ja piirrä logon ääriviivat leivinpaperin läpi.


Leikkaa kuvio levystä irti. Leikkaa irti myös ne alueet, jotka kuuluvat olla keltaisia. Anna kuvion hetken kuivua ja kovettua.


Kauli keltainen massa ohueksi levyksi. Leikkaa leivinpaperin päällä olevan mallin avulla kuvioon tulevat keltaiset osat irti ja täytä kuvion tyhjät alueet keltaisilla osilla. Anna kuvion kuivua ja kovettua ennen siirtelyä. Kirjaimet on tehty muotilla.

1 kommentti: