tiistai 9. joulukuuta 2014

Daim-suklaa


Ainekset
50 g voita
1 dl sokeria
1 ½ tl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl mantelijauhetta
¾ dl kuohukermaa
1 dl vaaleaa siirappia

Kuorrutus
n. 200 g Marabou maitosuklaata
                            
                            
Sulata voi paistinpannussa (Daim-seos palaa herkemmin pohjaan kattilassa). Lisää voisulan joukkoon sokeri, kaakaojauhe, mantelijauhe, kuohukerma ja siirappi. Kuumenna ja keitä miedolla/keskilämmöllä kunnes seos on 140 astetta (noin 15 minuuttia) koko ajan sekoittaen (varsinkin keittoajan loppupuolella!). Valmis seos on aika paksua/kiinteää.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä lastalla tai veitsellä noin 3-4 mm paksuksi levyksi. Huom. seos on todella kuumaa ja se jämähtää nopeasti! Anna jäähtyä ja kovettua.

Sulata kuorrutusta varten maitosuklaa. Halutessasi temperoi suklaa (katso ohje täältä), jotta se kestää huoneenlämmössä paremmin. Itse en temperoinut ja kuorrutus oli pehmeää ja suli. Levitä suklaasula jäähtyneen ja kovettuneen levyn päälle. Anna suklaan kovettua pintaan ja taittele paloiksi. Voit myös halutessasi ensin taitella levyn paloiksi ja sen jälkeen dipata palat suklaasulassa.

4 kommenttia:

  1. Oijoi! Nyt näyttää niin herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Nämä vain ovat niiiin hyviä. Tykkään näistä itsetehdyistä melkeimpä enemmän kuin kaupan :) Ovat olleet myös tykätty (Joulu)lahja :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia, nämä ovat kyllä herkullisia!:)

    VastaaPoista
  4. mulla meni joku monkaan ku ei seos jahmettyny kunnolla. ei tainnu menna tarpeeks kuumaksi alunperin(tein ilman mittaria). hyvaa se silti on :D ens kerralla sit taydellista
    -Anni

    VastaaPoista