perjantai 26. lokakuuta 2012

Lakritsimuffinssit


Monessa blogissa olen lakritsimuffinsseihin törmännyt ja itse olen useampana halloweenina tehnyt erilaisia lakritsi-/salmiakkimuffinsseja turkinpippurirouheesta, lakritsikastikkeesta, lakritsihipuista, Kick patukoista jne. Lopputulokset ovat olleet sen verran erikoisia, etten ole niitä blogiin edes viitsinyt laittaa!;) Uusin kokeiluni on tässä ja mielestäni tämä versio on tähän mennessä onnistunein!:) Heh, luurangot eivät tosin ole maailman hienoimpia, kun tekemisessä tuli hieman hoppu jotta ehdin kuvata tuotokset vielä kun ulkona oli valoisaa..:D


12–15 kpl
Ainekset
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä
12–30 kpl suklaisia lakritsifudgeja (Candyking) tai muita samantapaisia lakritsikarkkeja
Kuorrutus ja koristelu
Kick patukoita tai mustaa kaulintamassaa
sokerikuorrutetta

Vaahdota sokeri ja rasva. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin noin 2/3 vuokien tilavuudesta. Työnnä jokaiseen muffinssiin 1-2 lakritsifudgea. Paista muffinsseja muffinssipellillä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
Kauli musta kaulintamassa (tai Kick patukat) ohueksi levyksi. Ota esim. lasilla pyöreitä kuvioita levystä. Nosta jokaisen muffinssin päälle musta ympyrä. Käytä kiinnitykseen tarvittaessa hieman sokerikuorrutetta. Tee sokerimassasta luurangolle pää. Kiinnitä pää sokerikuorrutteella.

Pursota pikeerillä luuranko mustalle kaulintamassalle. Tee luurangolle silmät, nenä ja suu.

Vinkkejä luurangon tekoon löydetty googlen kuvahaulla.

1 kommentti: