maanantai 13. toukokuuta 2013

Kinuskijuustokakku


Tällä kakulla herkuteltiin äitienpäivänä ja nam oli kyllä hyvää!:) Kakun kinuskikastikkeen olisin voinut tehdä itsekin, mutta koska kakun teko jäi viime tippaan, niin menin siitä mistä aita on matalin ja käytin kaupan valmiita kastikkeita.
Vinkki! Tämän aika makean kakun kanssa voisi sopia tuoreita marjoja, esimerkiksi mansikoita tai vadelmia.
 

Pohja
250 g Rainbown tummia täytekeksejä tai Domino-keksejä
75 g margariinia tai voita
Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g ranskankermaa
3 ½ dl valmista kinuskikastiketta (Pirkka ja Rainbow)
n. 3 ½ rkl kiehuvaa vettä
Koristeluun
kinuskikastiketta
tummaa suklaata
vispikermaa (+tomusokeria)
 

Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini/voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, kinuskikastike ja kermavaahto. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään.
Irrota kakku veitsen avulla vuoasta ja poista leivinpaperi. Valuta kakun pinnalle kinuskikastiketta. Sulata suklaa mikrossa ja pursota sulanut suklaa kakun päälle. Vaahdota kermavaahto ja mausta kermavaahto tomusokerilla. Pursota kakun päälle ruusukkeita.

16 kommenttia:

  1. Täällä kinuskin suuri ystävä nuolee suupieliään ;) Herkullinen kakku!!

    VastaaPoista
  2. Ihanan oloinen kakku. Pitääpä ottaa ohje heti talteen. Miellä tykätään kirpakoistakin marjoista kinuskisen maun kanssa, joten voip olla että tarjoan vaikka punaherukoita lisukkeena.

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku ja ihana lehtijuttu! Oli pakko ostaa kodin kuvalehti tänään, kun näin kakkusi lehden kannessa. Joskus mukava lukea lehdestäkin nuita reseptejä ja nyt varsinkin :)

    VastaaPoista
  4. Oi, tää on varmasti hyvää! =) Mietin just tänään et pitäis kokeilla joku päivä kinuskinmakuista juustokakkua. =D Mietin et kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidostakin voisi tulla hyvä. ;)

    VastaaPoista
  5. Vau, on nätti kakku! Ja reseptin perusteella ei varmaan kovin pahanmakuinen :)

    VastaaPoista
  6. Herkullinen blogi ! ihania ohjeita ja kuvia..kuola valuen tutkailin :)

    VastaaPoista
  7. ihanan näköinen kakku!
    pitää kokeilla sitä kesällä!:)

    VastaaPoista
  8. Helppo ja maittava herkku, joka upposi myös kakkujen suhteen nirsojen miesten suihin.

    VastaaPoista
  9. Kauanko kakun täytyy olla jääkaapissa?

    VastaaPoista
  10. Itse pidän jääkaapissa yleensä yön yli, mutta ehkä n. 4-5 tuntiakin riittäisi.. Pakastimessa hyytyminen tapahtuu nopeammin.

    VastaaPoista
  11. Luotan siis enemmän antamalla olla yön yli :) paljonko koristeluun tuota vispikermaa ja tomusokeria? Kuinka paksua siitä täytyy tulla että pysyy nätisti kasassa :) ?

    VastaaPoista
  12. En muista tarkalleen paljon vispikermaa meni, mutta n. 1 ½ - 2 dl pitäisi kyllä riittää..:) Tomusokeria voi laittaa oman maun mukaan, esim. 1-2 rkl. Vähän vaikea arvioida kermavaahdon paksuutta.. Kun vaahdottaa vispikerman kuivassa ja puhtaassa kulhossa (70 % sähkövatkaimen tehosta jos on hyvin tehokas vatkain) niin pitäisi tulla hyvä vaahto..:) Itse käytän yleensä Flora vispiä pursottamiseen.

    VastaaPoista
  13. Voiko kakun pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi että vastaukseni on kestänyt!:( Kyllä kakun voi pakastaa :)

      Poista