torstai 26. heinäkuuta 2012

Papaijajuustokakku


 
Pohja
200g Digestive keksejä
75g margariinia
Täyte
7 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maustamatonta maitorahkaa
n. 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 prk Pirkan keltaisia papaijapaloja sokeriliemessä (425g/270g)
1 tl sitruunamehua
n. 2-3 rkl kiehuvaa vettä
Kiille
2 prk Piltti Aurinkoinen -sosetta
3 liivatelehteä
3 rkl appelsiinitäysmehua
Koristelu
n. 50 g tummaa suklaata
2-3 palaa valkosuklaata


Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Laita täytteeseen tulevat liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se seokseen. Soseuta papaijapalat. Lisää sose seokseen yhdessä sitruunamehun kanssa. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet. Lisää seokseen ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään.
Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta appelsiinimehu, lisää liivatteet ja sekoita Piltti soseen sekaan. Kaada seos täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota varovasti veitsen avulla kakkua vuoasta.
Koristeita varten sulata tummaa suklaa mikrossa ja laita pursotuspussiin. Pursota pajunoksia leivinpaperille. Siirrä vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään. Sulata valkosuklaa ja pursota pajunkissoja oksiin. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen kuin koristelet kakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti