maanantai 30. heinäkuuta 2012

Markon golfkakku


Tämän kakun tein avomiehelleni kun hän täytti 35 vuotta.
Musta möhkäle kakun vieressä on golfbägi. Golfbägi oli alun perin tarkoitus laittaa kakun päälle, mutta se osoittautuikin aivan liian isoksi tähän 3 munan kakkuun..:D
 
Pohja
Kostutus
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte
2 ½ dl Flora vanillaa
150 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
¾ dl vaniljakreemijauhetta
n. 100 g suomalaisia pakastevadelmia
Kuorrutus
kermavaahtoa (tai sokerikreemiä jos teet kakun edellisenä päivänä)
vihreätä marsipaania
Koristeet
marsipaania
vesilammikko on hyydytettyä päärynämehua
Digestive keksimuruja
pursotukset pastaväreillä värjättyä Flora vispiä + vaniljakreemijauhetta
Lipputanko on sasliktikku (värjätty pastavärillä valkeaksi), lippu on sokerimassaa.
Golfbägiin on käytetty marsipaania (värjätty mustalla pastavärillä). Golfmailoihin on myös käytetty marsipaania ja harmaa sävy saatu mustalla pastavärillä. Mailoihin on lisäksi suihkutettu helmiäissuihketta. Bägin jalat cocktailtikkuja.

 
Tee täyte. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon ranskankerma, tuorejuusto, rouhittu valkosuklaa, sokeri, vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. (Vaniljakreemijauhe korvaa liivatteen. Idea otettu täältä.)
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kakkulevy vaniljamaidolla ja levitä päälle täytettä. Painele puolet pakastevadelmista täytteeseen. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle loput täytteestä sekä painele loput vadelmat täytteeseen. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta vaniljamaidolla.
Leikkaa kakun päälle kaksi kuoppaa, toinen lammikkoa varten ja toinen hiekkakuoppaa varten. Kuorruta kakku kermavaahdolla/sokerikreemillä ja marsipaanilla.
Täytä toinen kuoppa keksimuruilla ja toinen kuoppa hyydytetyllä mehulla. Tee kakkuun pieni reikä ja laita siihen lipputanko. Pursota nurmikko ja laita kakun päälle loput koristeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti