perjantai 27. heinäkuuta 2012

Puolukka-marenkipiirakka

 
En ole erityisemmin puolukan ystävä. Puolukkapiirakoista tulee helposti liian kirpeitä minuun makuuni. Tässä ohjeessa piirakan päällä oleva makea marenki kuitenkin peittää puolukan kirpeän maun.. Idea tähän reseptiin tuli kun törmäsin sitruuna-marenkitorttuun, jossa täytteenä oli puolukan sijaan käytetty sitruunakiisseliä..

Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl puolukoita
1 ½ dl vettä
½-1 dl sokeria (maun mukaan)
2 rkl perunajauhoja + 2 rkl vettä
Kuorrutus
3 valkuaista
ripaus suolaa
1 ¼ dl tomusokeria
Koristeluun
tuoreita puolukoita
tomusokeria

 
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä pohja ja reunat leivinpaperilla. Laita pohjalle painoksi esim. kuivattuja herneitä tai papuja. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Tee täyte. Mittaa kattilaan puolukat, vesi ja sokeri. Anna hetki kiehua. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos kattilaan ja sekoita.
Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja anna hieman jäähtyä.
Vatkaa valkuaiset ja suola kuivassa kulhossa. Kun seos muuttuu kovemmaksi, lisää tomusokeri vähän kerralla. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Levitä vaahto piirakan päälle ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 5-7 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä ja siivilöi tomusokeria pinnalle sekä koristele tuoreilla puolukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti