torstai 26. heinäkuuta 2012

Suklaajuustokakku

 
Tämä resepti on alun perin Fazerin sivuilta, mutta olen sitä jonkin verran muokannut. Sokeria olen laittanut täytteeseen vähemmän ja veden tilalla käyttänyt kahvia jne..
Tässä on resepti suklaan ja etenkin makeiden kakkujen ystäville.. :)

Pohja
200 g Domino keksejä (tai muita vastaavia keksejä, esim. Pirkan Daniela keksit)
50 g margariinia
Täyte
5 liivatelehteä
2 rkl kahvia
2 (a’ 130 g) Pandan tummaa suklaalevyä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
2 dl vispikermaa
2 valkuaista + ½ dl sokeria
Koristelu
1 levy Brunbergin tummaa suklaata
Pensasmustikoita/tavallisia mustikoita


Tee pohja. Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Domino keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata noin 1 ½ suklaalevyä mikrossa. Rouhi loppu suklaa. Kiehauta kahvi kattilassa ja sulata siihen puristetut liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, suklaasula, suklaarouhe, sokeri, vaniljasokeri, keltuaiset ja kahvi-liivateseos. Sekoita varovasti joukkoon vielä kermavaahto sekä valkuaisvaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota kakku varovasti veitsen avulla vuoasta. Sulata suklaalevy mikrossa ja kaada suklaasula leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähän aikaa. Kun suklaa on sopivasti jähmettynyt, vedä juustohöylällä ohuita aaltomaisia siivuja ja aseta kakun päälle. Jos suklaa on jähmettynyt liikaa, se katkeilee helposti.

Koristele lopuksi vielä pensasmustikoilla ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti