lauantai 28. heinäkuuta 2012

Pihlajanmarjat


Tarvitset
valkoista sokerimassaa/marsipaania/vaahtokarkkitaikinaa (tai valmiiksi punaiseksi, vihreäksi ja ruskeaksi värjättyä massaa)
vihreätä, punaista, ruskeata ja mustaa pastaväriä
cocktailtikku tai ohut sivellin
silikoni-lehtimuotti (tai muu vastaava lehtimuotti) (tämä hankittu Confetista)
(öljyä)
(sokerikuorrutetta pihlajanmarjojen ja lehtien kiinnittämiseen kakkuun)

Värjää sokerimassaa vihreäksi ja painele massaa lehtimuottiin. Irrota varovasti. Jos massaa jää muottiin kiinni, voit öljytä muottia ja pyyhkiä ylimääräinen öljy paperilla pois. Tällöin lehti irtoaa helpommin muotista. Yhteen pihlajanmarja-lehteen tarvitset noin 9-11 pienempää lehteä.

Värjää hieman sokerimassaa ruskeaksi ja muotoile siitä ohut ”naru”. Laita ”narun” ympärille 9-11 pientä lehteä, pihlajanmarja-lehden muotoiseksi.


Värjää sokerimassaa punaiseksi ja pyörittele massasta pieniä palloja. Aseta pallot vieri viereen sekä päällekkäin. Voit halutessasi laittaa pohjalle, marjojen alle, litteän palan. Näin on helpompi siirrellä terttua ja se pysyy paremmin kasassa. Maalaa lopuksi marjoihin musta piste ohuella siveltimellä tai cocktailtikulla.Kiinnitä tarvittaessa koristeet kakkuun sokerikuorrutteella.
Vinkki! Jos haluat lehtiin syksyisemmän vaikutelman voit keskenään yhdistää hieman punaista, vihreätä ja keltaista sokerimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti