perjantai 27. heinäkuuta 2012

Amerikkalainen omenapiiras

 
Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä amerikkalaista omenapiirakkaa ja nyt sitten lopulta päätin tehdä sellaisen. Tämä ohje on jonkinlainen sekoitus kaikista niistä ohjeista joita löysin netistä ja lehdistä..

Taikina
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
ripaus suolaa
½ dl kylmää vettä
Täyte
1 kg hapahkoja omenoita
2 rkl sitruunan mehua
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
2 rkl perunajauhoja
Voiteluun
muna
Koristeluun
tomusokeria
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä tai kylmää vaniljakastiketta
Tee pohja. Sekoita vehnäjauhot, voi, sokeri ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
Tee täyte. Kuori ja poista siemenet omenoista. Kuutioi omenat. Mausta sitruunan mehulla. Sekoita fariinisokeri, vaniljasokeri, kaneli ja perunajauhot keskenään. Sekoita seos omenakuutioiden joukkoon.
Kauli hieman yli puolet taikinasta pyöreäksi levyksi. Voitele piirakkavuoka ja nosta taikinalevy vuokaan. Taikina saa ulottua hieman vuoan reunan yli. Kaada täyte vuokaan. Käännä vuoan reunan yli menevä taikina täytteen päälle.
Kauli päälle tuleva taikinalevy ja nosta se piirakan päälle kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin. Pistele piirakan pinta haarukalla ja voitele munalla.
Paista 200 asteessa, uunin alatasossa noin 35–40 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä. Leikkaa paperiin omenan kuva ja aseta se piirakan päälle. Siivilöi tomusokeria päälle. Nosta paperi varovasti piirakan päältä pois.
Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti