sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Suklaalehdet


Nämä lehtikoristeet ovat helppo tehdä, kun näihin ei tarvitse mitään erikoisia leivontavälineitä!:) Tarvitset vain tummaa suklaata tai Candy Melts -nappeja ja hyvin puhdistettuja puiden lehtiä.

Näihin suklaalehtiin olen käyttänyt Brunbergin tummaa suklaata. Valitettavasti Brunbergin tumma suklaa on muuttunut eikä se enää sovellu yhtä hyvin suklaakoristeiden tekoon kuin aikaisemmin. Nykyään käyttäisin ennemmin Candy Melts -nappeja näihin suklaalehtiin. Otan mielellään vinkkejä vastaan jos jollain on tiedossa joku suklaamerkki joka sopii hyvin suklaakoristeiden tekoon!:)


Tee näin:

Pese ja kuivata lehdet huolellisesti. Jotkut lehdet käyvät näiden koristeiden tekoon paremmin kuin muut lehdet. Itse huomasin että esim. koivun lehdillä onnistui hyvin, kun taas vaahteran ja tammen lehdillä epäonnistui useammin.. Kannattaa varata reilu määrä lehtiä ja vaikka kokeilla eri lajeja!:)

Sulata tummaa suklaata vesihauteessa tai mikrossa. Huom. jos sulatat mikrossa, niin sulata vain lyhyitä aikoja kerralla ja sekoita välillä! Kastele lehti suklaaseen lehtiruoti alaspäin.

Nosta lehti kuivumaan suklaa-puoli ylöspäin. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Irrota lehti varovasti suklaasta. Käytä tarvittaessa veistä. Huomioi että lehtiin jää helposti näkyville sormenjäljet!

6 kommenttia:

 1. moi :)
  olet minusta tosi hyvä leipomaan ja keksit ihania ideoita... Tulin etsimään tietoa koivun lehdistä sekä niiden myrkyllisyydestä, että voisiko niitä käyttää suklaaseen. Kiitos neuvoista :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon nähnyt tän saman suklaalehtijutun joskus Pikkukakkosen nettisivuilta. Tänään mä päätin kokeilla niiden tekoa, kun tuli vaan yhtäkkiä mieleen. Ihan hyvin onnistui, mutta kannattais harjoitella vielä vähän... Kokeilin ihan muuten vaan kotona, joten ei haittaa, vaikka ei onnistunut tosi hyvin.

  VastaaPoista
 3. Loistava idea! Suklaasta vielä sen verran että oletko kokeillu tehdä näitä ihan perus maitosuklaasta?

  VastaaPoista
 4. en ole tehnyt näitä koristeita maitosuklaasta, koska maitosuklaa sulaa sen verran helpommin..

  VastaaPoista