sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Ekin kalakakut


Eki täytti 6 vuotta ja lupauduin tekemään hänen synttärijuhliinsa kaksi kakkua, toinen 20 hengen ja toinen 30 hengen kakku. Koska Eki on kuulemma todellinen kala-mies, saivat kakut myös olla kala-aiheisia!:) Täytteeksi toivottiin valkosuklaa-mustikkamoussea ja kuorrutukseksi synttärisankari toivoi siniseksi värjättyä kermavaahtoa tai kreemiä..:)
Oli kyllä todella mukavaa välillä tehdä kakkuja, johon ei tullut lainkaan marsipaania tai sokerimassaa!!:) Kiva oli myös etsiä kakkuihin sopivia karkkeja! Harmi vain, kun kaikista karkeista tuntuu lähtevän niin helposti väriä!
Ensimmäistä kertaa käytin kostutuksena Spriteä ja uskon että juuri tähän täytteeseen Sprite toimi kostutuksena hyvin!:) Ensimmäistä kertaa kokeilin myös sokerikakkupohjan tekoa hieman eri tavalla, eli laittamalla yhtä paljon sokeria ja jauhoja kuin muniakin.. Ohjeen laitan tänne jossain vaiheessa!:) Pohjat paistoin säädettävässä reunavuoassa, joka on kyllä todella kätevä kapistus!!:)

 
20 hengen kakku
Pohja
6 munan vaaleasta kakkupohjasta noin ½- ¼ (pyrstöä varten)
Kostutus
n. 3- 3 ½ dl Spriteä
Täyte
7 liivatetta
3 dl mansikkakermaa
3 ½ dl Flora vispiä
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
5 rkl sokeria
400 g pakastemustikoita
3 rkl kiehuvaa vettä
Kuorrutus
n. 5-6 dl Flora vispiä
2 rkl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristeluun
irtokarkkeja
2 punaista tikkaria

 
30 hengen kakku
Pohja
6 munan vaaleasta kakkupohjasta n. ½- ¼ (pyrstöä varten)
Kostutus
6 dl Spriteä
Täyte
10 liivatetta
n. 7 dl mansikkakermaa
2 ½ dl Flora vispiä
200 g ranskankermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g valkosuklaata
6 rkl sokeria
600 g pakastemustikoita
3 ½ rkl kiehuvaa vettä
Kuorrutus
n. 7 ½ dl Flora vispiä
2 ½ rkl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristelu
2 punaista tikkaria
irtokarkkeja

 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma ja mansikkakerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja lisää suklaasula täyteseokseen. Lisää joukkoon mustikat ja sokeri. Kiehauta vesi kattilassa ja liota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kasaa kakku mielellään säädettävään reunavuokaan tms., jottei täyte lähde valumaan reunoista ulos. Kostuta alimmainen levy Spritellä ja levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen levy ja kostuta Spritellä. Levitä taas täytettä levyn päälle. Nosta päälle vielä viimeinen pohjalevy ja kostuta Spritellä.
Leikkaa 6 munan kakkupohjasta pyrstönmuotoinen pala ja leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta alimmainen levy Spritellä ja levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen levy, kostuta Spritellä ja levitä päälle täytettä. Nosta lopuksi päälle vielä viimeinen levy, kostuta Spritellä ja levitä päälle täytettä. Käytä tarvittaessa esim. leivinpaperia reunoilla, jottei täyte lähde valumaan ulos. Anna hyytyä yön yli.
Kokoa kakku. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahdon joukkoon lopuksi vielä vaniljakreemijauhetta ja värjää pastavärillä tai -väreillä. Levitä runsaasti kermavaahtoa kakun päälle ja tee aaltomaisia liikkeitä veitsellä/palettiveitsellä pyrstön etuosasta alkaen. Levitä kermavaahtoa reunoille ja tee taas aaltomaisia liikkeitä.
Työnnä kalan evän-muotoisiin irtokarkkeihin tikut ja kiinnitä kakun kummallekin puolelle kaksi kappaletta.

Tee kalalle silmä. Tässä silmä on tehty Amerikan pastillista ja päälle muotoiltu pieni Alku-lakritsipala. Kiinnitä kaksi punaista tikkaria suuksi kakun etuosaan.
Levitä kakun päälle irtokarkkeja ja laita karkkien päälle vielä kaksi keltaista evää.
 
Teksti on tehty lakritsimatosta Kaiser – kirjainmuoteilla (ostettu Anttilasta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti