sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Talvinen mustikkapiirakka (maidoton, munaton)



Pohja

150 g margariinia (maidotonta)
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
¾ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte
n. 9 dl pakastemustikoita
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
tomusokeria
Tee pohja. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Yhdistä margariini, sokeri ja jauhoseos keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muista säästä hieman taikinaa pinnalle tulevia tähtikoristeita varten. Laita piirakkavuoka sekä ylimääräinen taikina vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Sekoita pakastemustikoiden sekaan sokeri, perunajauhot sekä vaniljasokeri. Kaada mustikkatäyte piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojele tarvittaessa piirakan reunat foliolla, jottei reuna tummu liikaa.
Tee pinnalle tulevat tähtikoristeet ylimääräisestä taikinasta. Kauli taikina noin ½ cm paksuksi ja painele muotilla tähtiä.
Ota piirakka uunista ja asettele tähdet varovasti piirakan pinnalle. Laita piirakka takaisin uuniin ja paista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Siskoni (Päiväni murmelina -blogista) tarjosi mangohyydykekakkua, johon oli reseptin löytänyt ilmeisesti vanhasta blogistasi. Perheemme allergikot olivat erittäin iloisia uudesta reseptilöydöstä ja maistui se meille ei-allergikoillekin. Kiitos reseptistä. Myöskin tätä mustikkapiirakkaa aion kokeilla, jahka ennätän mustikkametsään =D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla!:) Itse tykkäsin kanssa tuosta mangohyydykekakusta ja jopaa mies tykkäsi ja yllättyi kun sai tietää ettei kakussa ole käytetty maitotuotteita!;)

    Toivottavasti mustikkapiirakka maistuu!:)

    VastaaPoista