maanantai 13. elokuuta 2012

Manteliboston (maidoton, munaton)

 
Alprolta sain testattavaksi heidän uutuustuotetta, mantelijuomaa. Kiitos Alprolle siitä!:)

Alpro mantelijuoma on valmistettu paahdetuista Välimeren manteleista ja se on täysin kasviperäinen tuote. Se sopii siis mainiosti laktoosittomaan ja maidottomaan ruokavalioon sekä soija-allergikoille. Mantelijuoma myydään litran pakkauksessa ja se sopii sellaisenaan nautittavaksi tai vaikkapa leivontaan.

Mielestäni mantelijuoma antaa mukavasti makua erilaisille leivonnaisille ja se sopii hyvin esim. maidottomaan pullataikinaan!:)

Tästä ohjeesta voi myös tehdä kierrepullia, jolloin täytetty taikinarulla leikataan noin 2 cm:n paloiksi, laitetaan pullat paperisiin pullavuokiin, annetaan kohota, voidellaan ja paistetaan uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12–14 minuuttia. Tällöin ohjeesta saa noin 16 kierrepullaa.


Ainekset
2 ½ dl Alpron mantelijuomaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
1 pss kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 dl Flora Culinessea

Täyte
40 g (n. 1 dl) mantelijauhetta
½ dl luomu ruokosokeria
¾ dl Flora Culinessea

Voiteluun
kahvia tai mantelijuomaa

Pinnalle ja koristeluun
raesokeria
sokerivesikuorrutetta
tomusokeria
 


Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja ja lisää seos taikinaan. Lisää loput jauhot vähän kerralla. Lisää taikinaan huoneenlämpöinen Flora Culinesse. Vaivaa taikina huolellisesti, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kaaviloi pullataikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (n. 30x45 cm). Sekoita täytettä varten mantelijauhe, ruokosokeri ja Flora Culinesse. Levitä täyte tasaisesti levylle ja kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla noin 5-6 cm:n paloiksi ja asettele palat väljästi voideltuun irtopohjavuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30–45 minuuttia.

Voitele huoneenlämpöisellä kahvilla tai mantelijuomalla. Kahvilla saa tummemman pinnan ja mantelijuomalla hieman vaaleamman pinnan. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30–40 minuuttia. Huomioi että paiston aikana saattaa vuoasta vuotaa hieman rasvaa, joten vuoan alle kannattaa laittaa leivinpaperia.

Koristele halutessasi jäähtynyt bostonpulla vesisokerikuorrutuksella ja/tai siivilöi pinnalle tomusokerilla.

4 kommenttia:

  1. Testasin, tein kierrepullia!! Tuli oikein ihanan pehmeitä ja maistuvia pullia! Kiitos ohjeesta!!

    VastaaPoista
  2. Terveiset Skotlannista! Reseptistä saa tarvittaessa myös mantelittoman. Itse käytin mantelijuoman sijasta Alpron Vanilja-juomaa jota saa paikallisista kaupoista. Korvasin mantelitäytteen kaneli-sokeri-margariinisekoituksella. Tuli erittäin hyvä syntymäpäiväkakku jota päivänsankari ja vieraat eivät olleet uskoa maidottomaksi ja kananmunattomaksi. Kiitos maukkaasta reseptistä!

    VastaaPoista
  3. Kiva että ohje oli mieluinen!:) Tuo vanilja-juoma kuulostaa kyllä hyvältä vaihtoehdolta!:) Mahtaakohan Suomestakin löytyä sitä? Tässä voisi myös käyttää esim. tavallista soijamaitoa tai kaurajuomaa..:)

    VastaaPoista