keskiviikko 1. elokuuta 2012

Konvehdit valkosuklaatryffelitäytteellä


Idea näiden konvehtien täytteeseen tuli kun itsenäisyyspäiväksi kokeilin tehdä valkosuklaatryffeliä. Tryffeliseoksesta tuli kuitenkin sen verran löysää, ettei sitä voinut kunnolla muotoilla pieniksi palloiksi.. Konvehtien sisällä hieman löysempi täyte ei kuitenkaan haittaa..:) Ohje on Johanna Westmanin kirjasta ”Julgodis”. (Tässä ohje puolitettuna).

24 kpl

Ainekset
n. 250–300 g maitosuklaata TAI tummaa suklaata TAI valkosuklaata
Täyte
¼ dl kuohukermaa
25 g voita
50 g Mascarponea (tai esim. maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa)
75 g valkosuklaata
½ dl tomusokeria
½ appelsiinin raastettu kuori
Ohjeessa on käytetty Chocolate World suklaamuotti (Confetista).
 
Tee täyte jotta se ehtii jäähtyä ennen konvehtien täyttämistä. Mittaa kerma, voi ja Mascarpone kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon tomusokeri. Paloittele valkosuklaa ja lisää seokseen. Anna seistä hetki jotta suklaa sulaa ja sekoita sitten tasaiseksi. Mausta appelsiinin kuoriraasteella.
Temperoi maitosuklaa (tai muu valitsemasi suklaa) ja täytä konvehtimuotti. Valuta saman tien ylimääräinen suklaa pois. Vedä palettiveitsellä ylimääräinen suklaa myös pinnalta pois. Laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan.
Laita täyte pursotuspussiin ja pursota täytettä muottiin. Kopsauta muottia pöydän pintaa vasten jotta mahdolliset ilmakuplat häviävät.
Temperoi uudestaan jäljelle jäänyt suklaa ja sivele suklaata nopeasti täytteen päälle. Vedä lastalla nopeasti ylimääräinen suklaa pois. Laita pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.
Käännä muottia ylösalas ja kopsauta pöydän pintaa vasten tai kopsauta palettiveitsen kahvalla muotin reunoja, jotta konvehdit irtoavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti