torstai 9. elokuuta 2012

Formula-auto


Tämän auto-kakun tein viime vuoden isänpäiväksi.

Kakku on kuorrutettu omatekoisella vaahtokarkkitaikinalla ja kuten etukäteen hieman ennakoin, taikinan värjäämiseen meni reilusti (yli puoli purkillista) punaista pastaväriä ennen kuin sain taikinaan tumman punaisen värin. Helpommalla olisi siis päässyt ostamalla valmista punaista marsipaania! Kakkua varten paistoin kaksi kääretorttupohjaa, mutta yksikin pohja olisi varmasti hyvin riittänyt. Täytettäkin tuli tehtyä aivan liikaa.. Alla on siis hieman paranneltu ohje!:)
Pohja
Kostutus
n. 1 ½ - 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Täyte
n. ½- ¾ annosta vaniljamoussetäytettä
Kuorrutus
sokerikreemiä (125 g margariinia, 4 dl tomusokeria, ½ tl vaniljasokeria ja 1 rkl kylmää vettä. Ohje Kinuskikissalta.)
punaista vaahtokarkkitaikinaa/marsipaania auton istuinta varten (vaahtokarkkitaikinan alle)
Koristelu
valkoista sokerimassaa
harmaata sokerimassaa
mustaa marsipaania (Sallinen)
sokerikuorrutetta koristeiden kiinnittämiseen
tarvittaessa 4 cocktailtikkua renkaiden kiinnittämiseen


Leikkaa jäähtynyt kääretorttupohja yhdeksään osaan.

Aloita kakun kasaaminen isoilla pohjapaloilla. Kostuta kaikki palat ja laita kahteen väliin täytettä. Tee auton takaosa kahdesta suorakaiteenmuotoisesta palasta. Kostuta palat ja laita väliin täytettä. Jos auton takaosa tuntuu hyvin huojuvalta, voi kakun sisälle työntää pari sasliktikkua tueksi. Laita auton kummallekin puolelle siivekkeet. Kostuta palat ja laita väliin täytettä. Muotoile auton etuosaa (päällimmäinen kääretorttupohja) leikkaamalla se edestä hieman matalammaksi. Leikkaa myös auton yläreuna (päällimmäinen kääretorttupohja) hieman pyöreämmäksi.

Kuorruta kakku sokerikreemillä. Tee auton istuinta varten punaisesta marsipaanista/vaahtokarkkitaikinasta auton päälle, auton takaosan eteen ”istuimen”.

Kauli vaahtokarkkitaikina 2-3 mm paksuksi levyksi ja nosta kaulimen avulla varovasti kakun päälle, auton etupäästä alkaen. Tasoita varovasti pinta ja reunat sitä mukaan kun taikina laskeutuu kakun päälle. Kun taikina on kakun päällä ja pinta on tasoitettu, leikkaa ylimääräinen vaahtokarkkitaikina pois.

Tee kuljettaja pyörittelemällä pallon valkoisesta sokerimassasta. Tee kuljettajalle ajolasit mustasta marsipaanista ja kiinnitä ne sokerikuorrutteella. Aseta kuljettaja auton istuimeen. Tee auton istuimen viereen ja eteen koristeet valkoisesta ja harmaasta sokerimassasta.

Kiinnitä takaosan päälle ja sivuille valkoista sokerimassaa. Kauli mustaa marsipaania hyvin ohueksi, leikkaa marsipaani neliöiksi ja koristele takaosaa. Käytä kiinnitykseen sokerikuorrutetta.

Koristele auton siivekkeet mustalla, valkoisella ja harmaalla sokerimassalla/marsipaanilla. Käytä kiinnitykseen sokerikuorrutetta. Tee vielä auton päälle koristeet valkoisesta sokerimassasta ja mustasta marsipaanista. Leikkaa musta marsipaanipötkö 4 osaan ja muotoile osista auton renkaat. Kiinnitä renkaat tarvittaessa cocktailtikuilla. Tee lopuksi vielä auton etuosaan siiveke harmaasta sokerimassasta.

Vinkkejä formula-kakun tekoon löydetty Debbie Brownin kirjasta "50 Easy Party Cakes".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti