keskiviikko 8. elokuuta 2012

Toscakakku



Pohja

100 g margariinia
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ dl appelsiinimehua
1 tl appelsiininkuoriraastetta
Kuorrutus
100 g voita
1 dl luomu ruokosokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa
100 g mantelilastuja
Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Sulje reuna niin, että leivinpaperi jää väliin. Voitele ja korppujauhota reunat.
Sulata margariini. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan samalla varovasti sekoittaen.
Lisää taikinaan appelsiinimehu, appelsiininkuoriraaste sekä margariinisula.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, eli kunnes pohja on lähes kypsä. Kokeile kypsyys tikulla. Pohja on valmis kun taikina ei enää tartu tikkuun lähes ollenkaan.
Sillä aikaa kun pohja kypsyy, tee kuorrute. Mittaa kattilaan voi, ruokosokeri, siirappi, vehnäjauhot ja kuohukerma. Kun voi on sulannut, lisää joukkoon mantelilastut. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus tasaisesti pohjan päälle.
Jatka paistamista uunin keskiosassa 175-200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes pinta on kullanruskea. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.


2 kommenttia:

  1. Kokeilin ohjettasi juuri, kakusta tuli aivan mahtavan makuinen! En ole ennen tätä maistanut toscakakkua, josta itse pitäisin. Halusin yllättää kihlattuni tällä kakulla, sillä hän tykkää siitä kovasti, ja päätin itsekin maistaa. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista