keskiviikko 8. elokuuta 2012

Angry birds possukakku


Amanda toivoi 10-vuotissynttäreilleen Angry birds -kakkua ja tässä lopputulos!:) Kakku on kasattu kahdesta kääretorttupohjasta ja täytteenä kakussa on vadelma-rahkamoussea. Kostutukseen on käytetty vaniljamaitoa.


Alla vielä "pari" vaihekuvaa:

Kakku on kasattu kelmulla vuorattuun kulhoon. Kulhon pohjalle leikkasin ensin pala kääretorttupohjasta, kostutin vaniljamaidolla ja laitoin päälle täytettä. Jatkoin tällä tavalla kunnes lähes koko kulho oli täytetty. Annoin kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kun kakku oli hyytynyt asetin kakkulautasen kulhon päälle ja kumosin.


Poistin kelmut. Kakun pinnalle sivelin sokerikreemiä.

 
Kakku on kuorrutettu vihreäksi värjätyllä vaahtokarkkitaikinalla. Kypärä on tehty harmaaksi värjätyllä sokerimassalla.


Kaikki kakun yksityiskohdat on kiinnitetty sokerikuorrutteella. Possun nenän kiinnitykseen on sokerikuorrutteen lisäksi käytetty kaksi cocktailtikkua. Kypärään on tehty kaksi halkeamaa marsipaanityökalulla. Halkeamat on värjätty mustalla pastavärillä.

3 kommenttia:

  1. Mistä olet löytänyt ohjeen vadelma rahka mousseen?:) ajattelin itsekkin kokeilla kakkua synttäreille mutta en löydä mistään moussen ohjetta...

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti en ole tainnut kirjoittaa ylös mitä laitoin tähän possu-kakkuun, mutta tässä esim. yksi vadelmamousse-ohje: http://vaaleanpunainennoparelli.blogspot.fi/2012/08/vadelmatayte.html
    Jos haluaa tehdä rahkamoussen, voi esim. tuorejuuston sijaan käyttää rahkaa.. Myös Flora Vanillan voi halutessaan korvata vispikermalla..

    VastaaPoista