keskiviikko 29. elokuuta 2012

Röyhelösydän


Tämän kakun tein siskoni synttäreille. Kakku on kasattu tummasta kääretorttupohjasta ja täytteenä kakussa on mansikkamoussea. Kakku on kostutettu maidolla ja kuorrutukseen on käytetty kaulintamassaa. Alla tarkemmin kakusta ja röyhelöistä.
 
Kääretorttupohjasta on leikattu kolme sydämenmuotoista palaa. Kasattu kakku on kuorrutettu kermavaahdolla ja kaulintamassalla. Massa kannattaa kaulia hyvin ohueksi, jottei kakusta tule hankala leikata!
 
Röyhelöt leikkasin reunamuotilla. Tässäkin on hyvä muistaa kaulia massa ohueksi, jottei kakusta tule hankala leikata! Kakkuun tein erisävyisiä röyhelöitä, niin että alas tuli tummemman sävyiset ja ylös vaaleamman sävyiset.

 
Ohensin reunaa siveltimen kärjellä.
 
 
Röyhelöt kiinnitin kakkuun vedellä ohennetulla sokerikuorrutteella. Kun röyhelöt oli kiinnitetty kakkuun, muotoilin ja nostelin niitä hieman marsipaanityökalulla.
 
 
Röyhelöt kiinnitin ylös asti. Kakun päälle leikkasin sydänmuotilla sydämen. 
 
 
Myös sydämen reunaa ohensin seiveltimen kärjellä. Myös sydän on kiinnitetty vedellä ohennetulla sokerikuorrutteella. Päälle suihkutin hieman helmiäissuihketta.

9 kommenttia:

 1. Kivat nuo röyhelöt! Piti heti alkaa suunnitella kakkua, jossa itse voisin tuota tekniikaka hyödyntää ;D

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis kakku! Lisäsin sut mun linkkilistaan! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis kakku kyllä. Itsekkin eilen tein röyhelökakun mutta tulos ei ollut lähimaillekkaan noin kaunis kun tämä sinun kakkusi. Pitää ottaa oppia.

  VastaaPoista
 4. Suloinen kakku, tästä tulee mieleen tyyny... =)

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno kakku ja hyvät nuo ohjekuvat :)

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis kakku ja tuo röyhelö...aivan mahtava!

  Blogissani on sinulle jotakin!

  VastaaPoista
 7. Upea! katsoin ensin ettei tämä voi olla kakku, ihan röyhelötyynyltä näyttää.

  VastaaPoista