keskiviikko 8. elokuuta 2012

Äidin syntymäpäiväkakku

 
Tämän kakun tein vuosi sitten ätini synttäreille.


Pohja
175 g voita tai margariinia
150 g tummaa leivontasuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Kostutus
n. 2 ¼ dl maitoa (vaniljasokerilla maustettua)

Täyte
5 dl vispikermaa
2 ½ dl Flora vanillaa
200 g ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria
(1-2 rkl sokeria)
1 ½ dl Ekströmin vaniljakastikejauhetta

Kuorrutus
sokerikreemiä (125 g margariinia, 4 dl tomusokeria, ½ tl vaniljasokeria ja 1 rkl kylmää vettä. Ohje Kinuskikissalta.)

Koristeet
sokerimassaa
sokerihelmiä
sokerikuorrutetta koristeiden kiinnittämiseen



Aloita tekemällä pohja. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada sekaan voi-suklaasula samalla varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun (halkaisija n. 23-24 cm) irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 35-40 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla.

Tee täyte. Vatkaa vispikerma ja Flora vanilla vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, vaniljasokeri ja halutessasi sokeri. Lisää lopuksi vielä vaniljakastikejauhe samalla sekoittaen. (Vaniljakastikejauhe korvaa liivatteen. Idea otettu täältä.)

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohjalevy vaniljamaidolla ja levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen pohjalvy, kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle vielä viimeinen kakkulevy ja kostuta vaniljamaidolla.

Levitä kakun päälle sokerikreemiä. Kauli vaahtokarkkitaikina n. 2 mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoita pinta ja reunat ja leikkaa ylimääräinen vaahtokarkkitaikina pois. Kiinnitä koristeet sokerikuorrutteella.

4 kommenttia:

  1. Todella kaunis kakku! Itsekin innostuin kakkujen ja marsipaanikoristeiden tekemiseen omien lasten synttärikakkujen myötä :)

    annelliina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!:) Taitaakin olla aika yleistä että omien lasten synttärikakkujen myötä innostuu tästä harrastuksesta!:)

    VastaaPoista
  3. Upee! Ja arvaappa mitä? Minä ja minun mies käytettiin tuota hääkakkuna. Kaikki muut kakut eivät olleet meidän makuun mutta tämä on mahtava ja cool. Voi käyttää hääkakkuna, synttärikakkuna kuin vaikka ristiäisissä. Mikäli joku tänne vielä eksyy, niin voi kernaasti ottaa mallia minusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kyllä tää on silmäruokaa samalla, ja tietty pääse samalla makutaivaaseen! ☺ Vieraat tykkäs kanssa!!👍

      Poista