maanantai 13. elokuuta 2012

Hasselpähkinäkuppikakut (maidoton)


Alpron uusien tuotteiden testaaminen jatkuu, tällä kertaa uudella hasselpähkinäjuomalla.. :)

Hasselpähkinäjuoma on täysin kasviperäinen tuote. Se sopii laktoosittomaan ja maidottomaan ruokavalioon sekä soija-allergikoille. Hasselpähkinäjuomaa voidaan nauttia sellaisenaan tai sitten vaikka leivonnassa esim. maidon korvikkeena ja makua antamaan. Hasselpähkinäjuomaa myydään kätevissä 2 ½ dl:n pakkauksissa.

Sopivasti löysin netistä Leila Lindholmin hasselpähkinäkuppikakkujen ohjeen, joka vaikutti kiinnostavalta. Tässä ohje hieman muunneltuna ja maidottomana versiona!:) Kannattaa kokeilla!:)

12 kpl

Ainekset
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
70 g hasselpähkinäjauhetta
¾ dl Alpron hasselpähkinäjuomaa

Kuorrutus ja koristelu
1 prk (2 ½ dl) Alpron Airy & Creamy (soijapohjainen valmiste)
1 ½ rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
hasselpähkinöitä
nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä hasselpähkinäjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi hasselpähkinäjuoma. Jaa taikina muffinssi- tai leivosvuokiin noin ¾ vuokien tilavuudesta. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15–17 minuuttia. Muffinssit jäävät aika vaalean värisiksi.

Vaahdota Airy & Creamy, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele hasselpähkinöillä ja nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti