sunnuntai 5. elokuuta 2012

Tennarit


Vinkkejä tennareiden tekoon on haettu netistä, mm. Mansikkamäen sivuilta. Tennareiden kaava on löydetty täältä.

 

Tennareiden tekoon kannattaa käyttää sokerimassaa, koska sokerimassa kuivuu nopeammin kuin marsipaani tai vaahtokarkkimassa.

Tennarin pohjaa varten kauli valkoinen sokerimassa n. 3 mm paksuksi levyksi. Kärkiin on hyvä laittaa lisäpalat etuläpän tueksi. Leikkaa toista kenkää varten pohjapala peilikuvana. Leikkaa kenkään tuleva etuläppä.

Levitä hieman liimaa kärjen ympärille. Liimana on tässä käytetty sokerikuorrutteen (tuubi) ja veden sekoitusta. Kiinnitä etuläppä. Siisti tarvittaessa reunoja. Laita etuläpän taakse esim. muovikelmua tai talouspaperia tueksi. Varo ettei kelmu tai paperi jää kiinnitettävien osien väliin.

 Leikkaa kengän sivupalakappale. Sivupala saa olla aika paksu (n. 3mm), jotta se pysyy hyvin pystyssä. Itse leikkasin sen myös hieman korkeammaksi (n. 1-2mm). Kuvioi pinta ja leikkaa nauhanreiät esim. pyöreäpäisellä tyllalla.


Laita liimaa sivupalan takaosan alareunaan ja kiinnitä pala nurinpäin kenkään. Leikkaa kenkään tuleva kärkiosa.

Liimaa kärkiosa kiinni. Leikkaa tarvittaessa alareunasta ylimääräinen sokerimassa pois ja tasoita reuna. Liimaa etuosan ja takaosan alareunaan nauha. Etuosaan tulee lyhyempi nauha ja takaosaan pitempi nauha.

Kiinnitä lopuksi vielä takanauha. Anna kenkien kuivua ennen kuin pujottelet kengännauhat. Pujottelussa on hyvä käyttää apuvälineenä pinsetit tai ohutta rautalankaa. Vedä nauhat varovasti reikien läpi, jotteivät reiät mene rikki.

2 kommenttia:

  1. Kiitos todella hyvästä ohjeistuksesta :) . tätä tulen tarvitsemaan ihan kohta kun teen kummipojalle kakkukoristeita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja mukava kuulla että ohjeestani saattaa olla hyötyä!:)

    VastaaPoista