keskiviikko 1. elokuuta 2012

Appelsiinijuustokakku mehevällä suklaapohjalla


Tässä on todellinen kaloripommi!;) Kakku on eräänlainen mutakakun ja juustokakun yhdistelmä. Tässä pohja kuitenkin paistettu mutakakkua aavistuksen pitempään (n. 25 minuuttia) jottei se olisi liian löysä/pehmeä. Mielestäni kakun pohja olisi kuitenkin saanut olla aavistuksen raaempi. Tämä on varmaan kuitenkin makuasia. Jos haluaa kypsemmän pohjan niin paistaa pitempään ja vastaavasti jos haluaa raaemman pohjan niin paistaa lyhyemmän ajan. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon että kakkupohja saattaa helposti tuntua kuivalta ja kakkua saattaa olla hankala leikata jos pohja on paistettu liian pitkään. Pohjaa ja varsinkin reunoja voi myös kostuttaa esim. maidolla jos se tuntuu hyvin kuivalta!
Pohja
150 g margariinia
150 g tummaa leivontasuklaata
3 munaa
2 dl sokeria
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Täyte
5 liivatetta
2 ½ dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinijogurttia (Ingman)
1 dl sokeria
yhden appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua (n. 1 ½ appelsiinia)
Koristeluun
appelsiiniviipaleita
tummaa suklaata
 
Tee pohja. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 25–26 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata margariini kattilassa ja lisää margariinisulan joukkoon paloiteltu suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon margariini-suklaasula. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Ota pohja uunista ja anna kunnolla jäähtyä vuoassa ennen täytteen tekemistä. Tarkista myös onko pohjan ja vuoan väliin tullut paistamisen jälkeen ”rakoa”. Jos näin on, kannattaa vuoan sisälle pohjan ympärille laittaa reunakalvot tai leivinpaperia jottei täyte lähde valumaan pohjan ja reunojen väliin.
Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori pienellä raastinterällä. Purista n. 1 ½ appelsiinista mehu (1 dl). Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon appelsiinituorejuusto, maustamaton tuorejuusto, appelsiinijogurtti, sokeri sekä appelsiinin kuoriraaste. Kiehauta appelsiinimehu kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada appelsiini-liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvot. Koristele appelsiiniviipaleilla. Sulata tummaa suklaata mikrossa ja pursota appelsiiniviipaleiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti