keskiviikko 8. elokuuta 2012

Pakettikakku


Pohja

Kostutus
½- ¾ dl maitoa + n. ½ tl vaniljasokeria
Täyte
4 liivatelehteä
1 prk (2 ½ dl) Flora vanilla vispautuvaa vanilliinikastiketta
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
200 g pakastemustikoita
1 rkl sokeria (voi halutessaan jättää pois)
2 rkl kiehuvaa vettä
Kuorrutus ja koristeet
n. 1 ½ dl vispikermaa (sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua) TAI sokerikreemiä (125 g margariinia, 4 dl tomusokeria, ½ tl vaniljasokeria ja 1 rkl kylmää vettä. Ohje Kinuskikissalta.)
helmiäissuihketta
kakun muut osat ovat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta tai vaahtokarkkimassaa.
sokerikuorrutetta koristeiden kiinnittämiseen. 
 
 
Tee kakkupohja ja anna jäähtyä.
Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka, sokeri ja pakastemustikat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kakun voi kasata esim. säädettävään reunavuokaan jolloin täyte ei pääse valumaan sivuista ulos ennen kuin se on hyytynyt. Kostuta alin pohjalevy vaniljamaidolla ja levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen pohjalevy, kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta vaniljamaidolla.
Kuorruta kakku kermavaahdolla tai sokerikreemillä. Jos haluaa että kakku pysyy hyvänä seuraavaan päivään, kannattaa kakku ehdottomasti kuorruttaa sokerikreemillä.
Kauli vaahtokarkkitaikina n. 2-2 ½ mm paksuksi levyksi. Laita kuvioalusta taikinalevyn päälle kuviopuoli alaspäin ja paina (huom. älä kauli, jottei taikinalevy liiku), niin että kuvio uppoaa taikinalevyyn.
Nosta kuvioalusta pois ja siirrä kuvioitu taikinalevy varovasti kakun päälle.
Tasoita varovasti pintaa ja reunoja ja leikkaa ylimääräinen vaahtokarkkitaikina pois. Suihkauta päälle helmiäissuihketta.
 
Alla tarkemmin kiehkuroista ja kakun muista koristeista:
Kiehkurat on tehty pari päivää aikaisemmin, jotta ehtisivät kunnolla kuivua ja kovettua. Myös näihin on suihkutettu helmiäissuihketta.

Kakun päällä olevat valkoiset nauhat ovat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Päälle on suihkutettu helmiäissuihketta. Nauhat on kiinnitetty sokerikuorrutteella.

Kiehkurat on kiinnitetty sokerikuorrutteella. Numerot on valkoista vaahtokarkkimassaa ja tehty Wiltonin 3D-numeromuotilla. Numerot on värjätty Squires Kitchenin kullanvärisellä tomuvärillä ja kiinnitetty kakkuun sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti