keskiviikko 1. elokuuta 2012

Ranskalainen nougat


Huomioi ett nougat-massa jähmettyy ja kovettuu sen verran että tehoton vatkain saattaa vatkatessa hyvin helposti rikkoontua! Itse rikoin vanhan sähkövatkaimeni (joka oli n. 220W) kun kokeilin toista samantapaista nougat-ohjetta.
 
Ainekset
5 dl sokeria
1 maustemitta suolaa
1 ½ dl vaaleaa siirappia (tai 50 g glukoosia)
1 ¼ dl vettä
2 valkuaista (tai 3 pientä valkuaista)
n. 1 dl mantelirouhetta
 
Mittaa sokeri, suola, siirappi sekä vesi paksupohjaiseen kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes seos on 150 astetta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sillä aikaa kun sokeriliemi kiehuu. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan samalla sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes seos on jähmettynyt (n. 10–15 minuuttia). Sekoita joukkoon mantelirouhe.
Painele öljytyillä sormilla massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20x30 cm). Anna olla jääkaapissa yön yli ja leikkaa sitten terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi.

1 kommentti:

  1. Moikka! Ihana blogi sinulla, olen seurannut jo hetken ja selaillut ohjeitasi moneen otteeseen. Erityisesti ihastuin juuri tähän reseptiin, ja olenkin jo laittanut sen kirjanmerkkeihin ja kokeilulistalleni! :)

    VastaaPoista